Stickcafé :)

var vad jag hamnade på i kväll och i Hofors av alla ställen. Men kul var det, en massa snack, lite fika och en och annan maska på stickningen. Tack Johanna för inbjudan. (fast jag bjöd nog in mig själv egentligen, men ändå)


Hedemora höns

...ska jag ha! :)

Känns helt enkelt rätt att stödja en gammal lantras istället för att fjompa runt med framavlade gullefjun.

Nedan lite bilder "lånade" från google på just hedemorahöns (det bästa är att de finns i så många olika färgvarianter)


Fy vad jag är less...

Vet ni hur jobbigt det är att längta efter semester när man inte har någon semester att ta ut i sommar(?)

Norrfjärd

Premiärfikat i Norrfjärd (sommar stugan) för i år. Kunde ju inte ha haft bättre väder om man säger så, strålande sol, lagom varmt och bara lite lätta vindar nere på sjösidan (eller havssidan som det egentligen borde heta, men ändå säger man sjö, fast det är ett stort hav där utanför ) Hur som helst, vi fikade, krattade (jag klippte äppelträdet alldeles för sent), vi åt korv med bröd för att sedan åka (hem) mot Järvsö igen. Påvägen stannade vi vid en och annan loppis, men inga fynd. Tyvärr så börjar de flesta loppisarna bli allt för prismedvetna och dyra :(

Nu på kvällssidan har vi tagit en kortare promenad runt blivande hästhagar :) Kommer bli så bra!

Nu är det körslaget som gäller, Hejja team Andreas och Järvsö!!
Gammal bild från Norrfjärd.

GLAD PÅSK


Hönstokig...

...har jag blitt! Lånade fyra böcker om höns på bibblan i tisdags, har plöjt en redan och nästan klar med nr två... HAHA kunde ni inte tro om mig va :)

jo men visst... (på grov norrländska)

Konstigt att vardagen bara fortsätter att gå trots allt som händer... snart så är jag på väg till jobbet igen!

Tomt...

Känns konstigt att vara i stallet nu när Wilya är borta, men jag har tröstat mig genom att mysa med Wielona. Först så fick hon välbehövlig pedikyr, sen en rykt och lite frisering av hovskägg och öron för att sedan avsluta med en skön promenad i eftermiddagssolen.

Skönt att ha en mamma som kan det här med hovar :)


Vackrast i världen!

Fy vilken dag

Idag har det hänt... Jag har sålt lilla vackra Wilya! Hon åkte för en stund sedan. Jag kan inte riktigt fatta det, vad f-n har jag gjort(?) Hur kunde jag gå med på att sälja henne? Tårarna vill liksom inte sluta rinna, känns som om jag har svikit henne något enormt. Saknar henne redan! Det är dessutom hjärtskärande att höra de andra hästarna hur de ropar efter henne.

Jag känner på mig att jag har hittat den absolut bästa köparen (nya ägaren). Men ändå känns det så oerhört jobbigt. Enda trösten är just det att tjejen som köpt henne verkar vara så väldigt snäll och ambitiös. Hoppas jag kan få hålla kontakten med henne så att jag får höra hur det går för lillfia. Ska även försöka mig på att åka och hälsa på henne innom en ganska snar framtid.

Herregud vilken dag, det här hamnar lätt bland det jobbigaste jag någonsin gjort!

Snuttan!



solmogna tomater (lagom till jul)

hmpf...eftersom jag "råkade" glömma bort mina tomatplantor som jag sådde tidigt i våras, så var jag tvungen att så nya för ett par veckor sedan. tog i och sådde fyra olika sorter... nu har de kommit upp :) frågan är bara om de hinner bli stora och bära frukt eftersom jag sådde så sent. Men annars så får jag väl tomater ända fram till jul igen :) tror jag skördade sista tomaterna i november förra året om jag inte missminner mig.

Växtkraft!

Avlång körsbärstomat(plommonkörsbärstomat), brunrandig tomat, gul körsbärstomat och stor plommontomat.

klippklipp... så var hingsten valack

Ackepackepäronpung måste få ett nytt smeknamn... man kan ju inte kallas pung utan pung, eller hur(?)

Stackars liten står kvar inne i uppvakningsboxen och är förvirrad av att vara så snurrig i skallen. Veterinären passade på att ta bort vargtänderna när han ändå var sövd. Så nu finns snart inga ursäkter för att börja utbilda honom på riktigt. Inte mitt problem iofs, mammas häst = mammas ansvar att utbilda :)


Klick klick.... hoppsan!

Några klick och vips så har man beställt ännu något man egentligen inte behöver :)

Denna gången så har jag klickat hem "spritsare" eller en decomax och en decopen. Så nu ska jag börja göra cupcakes. Ni kommer väl och smakar sen...

Självklart i den gröna färgen :)
 



Silkeshöns

Vilka dunbollar!! Har ju en dröm om att ha några höns sen när flytten till Järvsö är klar. Skulle ju vara lite skoj att ha sådanna här:

Hur gulliga som helst ju...

loppisfynd

Ibland köper man saker man inte visste man behövde, eller som man för den delen inte vet vad man ska ha till :)

Men detta "råkade" följa med hem idag:

Fem små virkade fjärilar 2kr/st och en liten "poppo med kärra" i glas för 10kr. Totalt tjugo "bortkastade" kronor :)





ja, jag vet...

...att jag är dålig på att uppdatera!

Men samtidigt som det är mycket som händer i mitt liv just nu, så händer det ingenting! Jag vaknar, åker till jobbet, jobbar, åker hem från jobbet, sover och så börjar det om...typ

Nä men så illa kanske det inte är, men jag jobbar på som vanligt, alla mina lediga dagar har jag tillbringat med älsklingen den senaste tiden. Antingen hemma hos mig eller i Järvsö hos honom. Å vi gör inga direkta intressanta saker mer än att umgås och planera framtiden. En framtid som verkar dröja, för hur sjutton ska vi kunna få lån från banken just nu(?) Jag har jobb, men på helt fel plats, han är tyvärr fortfarande arbetslös. Finns ju inga jobb i järvsötrakten :(

I stallet har det skett en hel del. Det börjar närma sig Wilyas avsked. Nästa lördag kommer det ske... dagen jag fruktat så länge ...hon lämnar oss. Kan inte ens sitta och skriva detta utan att tårarna börjar rinna.

Acke har varit in på röntgen, tyvärr så finns den där lilla micro skuggan i bakknät kvar :( Vilket betyder att tid för kastrering är bokad. Han kommer troligtvis aldrig själv att märka av den sabla lilla förändringen, men han är ju inget att avla på.

I och med detta så har vi även röntgat hans mor. Hon var lyckligtvis helt fri från eventuella cystor eller lösa benbitar. Hon hade väldigt fina "ben" enligt veterinären :) Så vi fick lovord och klartecken för fortsatt avel på henne... skönt!

Nästa man till rakning... eller häst till röntgen i detta fall, är min Yoga. Hon har samma pappa som Acke så jag är fruktansvärt nervös inför detta. Wielona skall också in på röntgen, men hon är jag inte lika nervös inför, eftersom jag veta att hon iallafall fått en dotter som var helt fri. <vilket borde ge henne ganska goda odds för att också vara fri. Dessutom så är ju hon så pass myket riden och "använd" att hon knappast kan ha några stora problem med skelettet...

Blev ett rätt onödigt långt inlägg detta, men bättre det än inget ;P


RSS 2.0