Myser

Ledig och tillbringar dagen uppe i Järvsö, i huset... helt ensam! Älsklingen jobbar, Svärmor har flyttat och jag har precis gått omkring i det numera ganska tomma huset och fantiserat om framtiden.

Gisses vad rummen känns större nu när alla möbler är borta, possitivt helt klart, lättare att planera med en tom "målarduk" :) Får sådan himla lust att bara sätta igång och renovera mm. men huset är ju inte vårat ännu, så det får vänta. Suck!

Men drömma och planera är ju inte förbjudet :)


(bild sen i våras, det är nu en dörr istället för plåt på övervåningen och så småningom blir det en balkong där)

Förresten vad tycker ni, Älsklingen funderar på om vi skall byta färg på huset när vi ändå byter panel. Ska vi ha det rött med vita knutar som nu, eller Ljusgrått/vitt med en mörkare nyans grå på knutarna eller ljusgrått med vita knutar?

Blev jag något klokare?

Svängde in på Babyproffsen i går före jobbet för att ta reda på lite priser osv. på barnvagnar. De hade visst kampanj på utgående modeller av Brio för ca 5500:- då fick man sittvagn, mjuklift och en skötväska. Vilket jag tyckte lät riktigt bra ända tills hon sa vilka färger det gick att välja på... gick visserligen att få den i brunt vilket kändes okej, men annars var det klarrött eller kornblått... Jag som ville ha något enkelt och stilrent. Nåja man syns ju i mängen iallafall... funderar skarp på att nappa på erbjudandet, men då måste vi vara rätt så snabba om vi skall hinna på´t.

Annars rekomenderade personalen där att jag skulle titta på Emmaljunga city cross. Den skulle med sittdel + mjuklift hamna på ca 7500:- i standardfärg och då skulle jag få en skötväska med på köpet.

Hur skulle ni gjort?

Brio vs. Emmaljunga

(Brion visas på bilden som sittvagn med hårdlift och emmaljungan som sittvagn)

Haha ett litet förtydligande, jag tycker inte cityvagnar är billigt skräp ;) Uttryckte mig visst lite klumpigt, det jag menade var att jag inte vill ha något billigt skräp som knappt håller för vardagligt slitage och inte någon cityvagn heller eftersom jag bor ute på landet :)

Barnvagn

Går i funderingar kring hur vi skall göra med barnvagn, skall vi köpa en begagnad eller satsa på en ny(?). Skall vi köpa en ny börjar det ju bli dags att beställa en nu, men samtidigt sä är det ju oerhört mycket billigare att köpa begagnat. Vi kräver ju dessutom en rätt så robust vagn, med tanke på grusvägar och snömodd, så vi vill inte ha något billigt skräp. Ingen cityvagn med andra ord.

Bläddrar i barnvagnskatalogerna fram och tillbaka och svär för mig själv att det inte står några priser. Måste väl bege mig någon dag till Babyproffsen och ta reda på vad en ny vagn faktiskt kostar.

Skulle vilja ha en sådan här tror jag (Emmaljunga City Cross)

Fast funderar på att om vi ska ta den som sittvagn och lägga i en mjuk eller hårdlift medans fisen är baby, blir nog billigare så. Nä, usch vad svårt det skall vara...


Gigantisk yogaboll?

Nja, men en gigantisk boll till Yoga :)


(Bild lånad från Naturhästen.se där bollen är köpt)


shoppoholic

Varit och hälsat på bästa Sanna och hennes två barn Liam och Saga i dag på eftermiddagen, blev bjuden på supergod kladdkaka med grädde, mums! Liam fick också sin tvåårs present av mig, ett bowlingset, vilket hjan verkade uppskatta.

På hemvägen svängde jag in på diverse lågprisbutiker, bara på skoj, vilket resulterade i lite onödig shopping :)

Babystrumbor från ÖB.
(bild kommer)

Fårskinn till barnvagnen från Rusta.
(bild kommer)

Babyoverall från Klädjätten.
(bild kommer)

Svängde även förbi Ica och hämtade ut två paket som kommit till mig, ett med några mammatoppar från Bonprix och ett med lite prylar till hästarna.

Blev inte som planerat...

Vårt långa besök hos barnmorskan idag blev inte riktigt som planerat. Vår barnmorska var tydligen sjuk, så istället för att ha ett extra långt besök hos henne och prata om ditt och datt, lyssna på hjärtet, ta diverse prover och dyl. fick jag och älsklingen sitta ensamma i ett rum i två timmar(!) och vänta på att jag skulle få ta ett stick i fingret för att sedan åka hem. fick "tjata" mig till att hon kollade blodtryck på mig. det visade dock att jag hade ett ganska lågt blodtryck vilket var bra och fullt normalt och anledningen till pulsrusningarna trodde hon berodde på just det låga blodvärdet...
 
Hon bokade dock in ett nytt möte med min rätta barnmorska om... öhh ...en månad(!) Suck den jäkla väntan!!

Hästvakt + 10,5h jobb = ONT

Två dagar i sträck med vardera 10,5 timmars jobb och hästvakt till sex hästar på det, det tar på krafterna kan jag lova. Är helt slut i kroppen! Ont i "arslet" eller hur jag nu ska uttrycka mig. Smärta som börjar i ländryggen och liksom strålar ner i rumpan och ut mot sidorna. Lägg på lite ischias på det och ni har mig just nu!!

Nu är jag dock ledig från jobbet i helgen, så har bara hästarna, vilket är helt okej ändå. Dessutom kommer älsklingen hem i kväll... tänkte att vi skulle äta något riktigt gott, men eftersom jag inte är sugen på något i matväg förutom filmjölk (vilket han nog inte skulle uppskatta lika mycket som jag) så behöver jag tips på god mat!! Inte allt för komplicerat eller långdragen tillagningstid. men ändå något som känns lite lyxigare! Kom igen, bombadera mig med förslag!!!

Magen v.21

Inte så bra bild men inte det lättaste att knäppa på sig själv...


Hälften avklarad

Då har man gått in i vecka 21 då, och hälften av denna graviditet ska då vara avklarad (om fisen kommer ut på beräknat datum vill säga) det är nu allt börjar hända ordentligt står det i mina böcker och även om jag inte direkt följt "regelböckerna" hittills så kan jag lova att allt har slagit till nu, på gott och ont.

Magen växer och går inte längre att dölja (bild kommer). Har börjat få ont i ryggslutet och ner mot svanskotan, som jag precis fått reda på kan vara tidiga teckan på foglossning, suck! Har dessutom "ischiasen from hell" till och från, samt de otroligt otäcka pulsrusningar som kommer och går. Men det finns de som har det värre, så jag ska inte klaga :)

Känner inga rörelser än dock... lite tråkigt må jag säga.

På måndag ska jag på mitt andra besök hos barnmorskan, ska få dricka sockerlösning på fastande mage för att kolla om jag ligger i farozonen att få graviditetsdiabetes. Två timmar ska vi vara där utan att jag får äta ngt, jag kommer vara svimmfärdig av hunger innan jag får komma hem och äta frukost. Jag som behöver mat direkt när jag vaknar för att inte må illa...

Graviditets status.

Magen börjar göra sig tydlig, de som inte vet något än kanske bara tycker att jag gått upp en massa i vikt, men själv märker jag tydligt hur magen liksom står ut under naveln. Har också en ordentligt ökad puls som gör det rätt så jobbigt att anstränga sig. Blir svimmfärdig varje gång jag gör något förhastat eller går upp för trappen tex.

Ännu ingen viktuppgång :) ligger fortfarande på -2kg! men nu skall man ju börja öka 0,5kg i veckan så vi får väl se hur länge det håller i sig. I övrigt mår jag ganska bra nu, inget vidare illamående att klaga på. Är det något jag fortfarande saknar så är det dock att känna sug efter mat. Jag är aldrig sugen på något längre, kan stå hur länge som helst på ica utan att komma på vad jag ska handla hem. Det enda som jag har lite, lite sug efter är filmjölk(!) men filmjölk tre ggr om dagen känns ju inte direkt som någon bra kost att föda upp en unge på...

Alla trädgårdsintresserade...

Ni missar väl inte att titta på trädgårdsfredag på svt? Jag kollar som vanligt via svtplay!


ordagrant sagt...

...så går min puls på 110!

Har otroligt hög puls just nu, min vilopuls ligger på strax över 100 och ibland rusar pulsen iväg så att jag är nära på att svimma, otroligt obehagligt är det.
Var tvungen att gå till apoteket i dag, på lunchen, för att få mäta mitt blodtryck eftersom jag blev lite orolig, det var dock inom normala gränsvärden och inget att oroa sig för. Däremot så tyckte även apotekarn att jag hade hög puls, även för att vara gravid. 115 slag/minut efter fem minuters vila!

Ca 10 minuter efter en mycket obehaglig pulsrusning hade jag en puls på 150... Så här ligger man till sängs och försöker vila, men hjärtat är visst ute och intervalltränar... grymt skum känsla! Blir till att ringa barnmorskan i morgon och försöka få en tid för lite provtagning.

Nu ska jag försöka få hjärtat att inse att jag vill sova...

Boken om...

Sista dagen av ledighet och städning stod på schemat... vad gör jag? jo hittar på alla möjliga andra mer roligare saker att sysselsätta mig med :)

Som att pyssla tex...


Nu måste jag väl dock städa... :(

Rösta på mina popposar i Hööks fototävling på facebook!

Hörrni, min syster har lämnat ett bidrag till Hööks fototävling på facebook, bidraget är en bild på mina underbara, älskade hästar, Wielona och Wyoga... Så snälla rösta på dem!!

Rösta här!


Sniffsniff

Hemkommen efter en jättemysig middag hemma hos Anna. Vi firade att hon fyllt 30 rätt nyligen. Blev en hel del bäbissnack eftersom hon fick bäbis i maj (Mellie) och Sanna var där med sin lilla Saga som är född i slutet av augusti :) Så nu har jag sniffat på bäbis och är alldeles salig! Så nu tycker jag vintern kan komma så att det börjar bli dags för fisen att titta ut... haha 

För övrigt så gick jag in i vecka 20 i dag :) Så nu har jag snart klarat av hälften :) baaara 147 dagar kvar....


9:e Februari

varit på det efterlängtade ultraljudet i dag och äntligen fick vi bekräftelse på att fisen där inne mår alldeles utmärkt. En livlig liten krabat som inte var så jättesugen på att samarbeta med oss och barnmorskan, fick kämpa lite för att kunna mäta huvudet då h*n vred på huvudet så fort vi var i närheten av en bra bild på det. Beräknad födelse blev flyttad till den 9:e februari.

Här är vår gofis, sugande på tummen :)


och här vinkar h*n till oss :)


Fredagkväll

Med mys hemma hos mor och far vilket innebär en stooor skål med godis, rödvin för dem och pepsimax för mig alltsammans framför tvn med idol och kristallen. 

Å det allra bästa... jag är ledig i en hel vecka nu!! så i morgon bär det av upp till bästa momma och moffa för lite mys över helgen, sen hem till älsklingen och tillsammans med honom vidare hem till mig för att på onsdag äntligen få gå på rutinultraljud och se vår fis. LÄNGTAR!

Här hemma har vi äntligen fått hem vår gullponk i stallet, Acke är hemma igen efter att i varit på in och tillridning i tre månader. Nu går han att rida, men och det är ett stort MEN, han får panik av ngn okänd anledning ibland vilket resulterar i att han drar in arslet under sig och hoppar rakt upp i luften vilket gör att det är omöjligt att sitta kvar, så nu blir det till att gå igenom honom rejält för att försöka komma på varför han gör så. För ingen här hemma vill riskera att åka i backen i onödan...

Dessutom så kommer snart vårt nyinköpta tillskott hem, bara några veckor kvar! Denna lilla dam, nedan, hoppas vi skall ge oss massor av glädje både på utställningar, genom framtida avkommor och självklart även som ridkompis om några år. Visst är hon söt?




Mandalina är namnet på tösen, by the way :)


Hallå, lever du där inne...

I morgon ska jag vara tillbaka på jobbet igen, har fasiken inte råd att vara sjukskriven längre. känner mig dock mycket piggare i dag, fortfarande lite täppt i näsan och halsen är öm, men det får inte längre hindra mig från att tjäna pengar. Dessutom så måste jag få dagarna att gå fort nu, så att jag närmar mig dagen för RUL som är den 14 september.

Har nu när jag varit sjuk fått för mig att jag inte längre är gravid, känns så overkligt alltihop och jag funderar på om jag bara inbillat mig. Vad är det egentligen som fortfarande tyder på att det finns något levande där inne(?)

Hmm... den/det har iofs inte kommit ut. För det har ju faktiskt funnits något där inne, det såg jag i vecka åtta (tio) på en VUL undersökning, samt att det konstanta illamåendet har ju tidigare skvallrat om att något är annorlunda mot innan, men det har börjat avtagit. De tidigare så svullna och ömmande brösten är dessutom normala igen om än något större än tidigare, magen är inte heller lika svullen och spänd längre, och jag har inga som helst tecken på att något rör sig därinne. Den där förväntade viktuppgången som man läser om har inte heller innfunnit sig, å med tanke på att jag alltid haft lätt, lite för lätt, för att gå upp i vikt så är det verkligen underligt. Tänk om det avstannat, om jag går omkring och bär på något som inte lever längre, något dött!!! Vet ärligt talat inte om jag psykiskt kommer klara av ett sådant besked. Å denna fruktansvärda väntan och ovissheten tar nästan kål på mig som det är nu, å inte kommer jag få svar på det förrens om drygt en vecka heller, eller om 9 dagar för att vara exakt.

Nåja antar att det är fullt normalt att känna så här, men det gör det inte mindre outhärdligt. SUCK

sjuk och har tråkigt...

Då åker stickning- och virkningskorgen fram. Har kommit en bra bit på väg på en virkad babyfilt som bästa vännens dotter ska få, hoppas lilla Saga kommer gilla den. Men att hålla på med en och samma sak för länge har jag inte tålamod till, så det har även blivit en virkad babymössa åt fisen, påbörjat en virkad kanin (amigurumi) och även letat på mönster till diverse babykläder jag vill göra. Suget efter att få börja sy till lillfisen har också kommit, synd bara att min trampfot till symaskinen ligger nerpackad i någon av de ca 20 omärkta flyttkartongerna som står i garaget :( Nåja, har ju tid på mig, fisen tittar ju förhoppningsvis inte fram förens i februari. Nu tror jag att jag ska ta och vila ett tag, ta en tupplur och hoppas att denna jobbiga förkylning skall ta och lugna ner sig en aning.

Skulle behöva en sån där "gå in i garderob" till lillfisen...

Eftersom jag är hemma och sjuk så har jag hunnit med att plocka fram kassen med kläder som jag köpte i början av året då jag först blev gravid (som dock slutade i missfall). Har inte velat plocka fram det tidigare eftersom det känts så jobbigt, men nu kände jag mig redo. Måste dock inse att jag är lite av en shoppoholic, hade aldrig kunnat gissa att det var så mycket jag köpt! Nåja vår lilla fis kommer då iallafall inte behöva vara naken :) Det mesta är ju köpt på rea så jag har kläder i alla möjliga storlekar från stl.52 upp till stl.68, måste nog ta och göra en riktig inventering på storlekarna senare så att jag vet vad som ev. saknas och så vidare...

Kanske inte så intressant att se, men här får ni iallafall resten av fisens garderob (än så länge, kommer ju att bli mer haha)

Hmm... har jag sagt att jag gillar grönt ;)



Med en pappa som gillar traktorer så var ju denna body ett måste...


Blått är också fint :)


Nu kanske ni tror att jag har satsat på grönt och blått för att det passar oavsett vilket kön det är på barnet(?) men nope, jag anser att kön inte har någon färg eller snarare att färger inte har något kön. Jag gillar grönt och blått helt enkelt! Men rosa och rött är fint det med... ;)

Det var nog allt ;)


klart!

Nu ligger alla bilderna på mammas loppisfynd uppe under tidigare inlägg!

Sjuk + gravid = ingen bra kombo

fy f-n vad jag är förkyld, slog till på bara några timmar, från att känna mig relativt kärnfrisk bortsett från diverse gravidsymptom i går så är jag nu helt däckad! Rinnsnuva som aldrig vill ge sig, har nog gjort av med minst en toarulle på att snyta mig hittills i dag. Halsont... känns som jag har en kaktus i halsen ungefär och 39 graders feber. Lägg på lite graviditets illamående på det och ni har mig just nu! Sjukskriven från jobbet i dag och i morgon och tyvärr troligtvis även på söndag... Precis vad jag behöver just nu...not!

SUCK, tillåter mig själv att tycka synd om mig själv!

Mammas fynd, Tack mamma!


mina loppisfynd, totalt under hundringen!


Jag som inte skulle handla något innan UL.

Efter att jag varit hos veterinären i morse (som för övrigt gick ganska bra, lite ylande och gnällande bara) så tog jag och mamma en sväng till biståndsgruppens loppis i valbo. "50% på allt" stod det på dörren och två shoppingglada tanter (jag och mamma) blev eld och lågor :)

Lite stickor och andra sytillbehör plockade jag på mig medans mamma inte hittade något. Men medan jag betalade hittade mamma avdelningen med barnkläder mm. och efter att vi röjt omkring i högarna med kläder så hamnade vi i kassan igen båda två! Så nu har min ofödda bebbe en hel garederob somväntar på honom/henne haha...
Sjukt billigt var det också, mamma betalade totalt 157kr och jag hamnade på 95kr :) Å med tanke på hur mycket vi fick med oss hem så är det rena kalaspriserna! Nu ska kläderna bara tvättas ordentligt, men tror nog att det här med begagnade barnkläder kan bli min melodi. De flesta av kläderna ser inte ens använda ut.

Det tar lite tid med överföringen av bilderna från telefonen men jag har knäppt kort på allt och lägger upp inom kort!

RSS 2.0