Gott nytt år!!

Hoppas alla har trevligt ikväll och att nästa år blir minst lika trevligt :)

Här firas det nya året in tillsammans med älsklingen och min mor och far. Lungt och skönt med andra ord, precis vad jag kände för denna gång!

Har precis avslutat varmrätten som bestod av oxfilé, potatiskroketter och bea, till det rött vin. Innan åt vi en förrätt bestående av vitlöksrostat bondbröd med en röra gjord på mango, avokado och räkor marinerade i sweet chili.

Snart dax för efterrätt! Blir marängswisstårta, mums!

Hur firar ni?


Några tidigare fynd

Är hemma hos M i huset (som vi till våren skall köpa tillsammans, ägs av dödsboendet efter hans far just nu) och hittade två tidigare fynd jag gjort här i trakten, på auktion och loppis.

Lägger in dem bara för skojs skull :)

Fotoram som svärmor ropade in åt mig på en aution, minns inte vad hon betalade men det var inte mer än 50kr iallafall.


Liten gunghäst som jag fyndat på loppis för 100kr


Tredje gången gillt

Var på bio i Ljusdal i går kväll, tillsammans med älsklingen. Änglagård - tredje gången gillt var det som visades.
Helt okej enligt mig, de har gjort den med en hel del komik. skrattade högt flera gånger. en riktigt mysig svensk film helt enkelt!



FYND

Blev inte så mycket inropat på Auktionen för min del, bara två ljusstakar. men svärmor ropade destå mer. Hon ropade in några dukar mm. samt även två saker åt oss som vi pekat ut under visningen, se nedan:

2 st Ljusstakar för 50kr, Svenskt tenn. (bara en med på bilden men jag köpte alltså 2 likadana)


Svärmor ropade in en liten trätunna åt oss att ha blommor i, tror hon betalade 50kr för den.


Ytterligare en gåva från svärmor till oss, inropad för 90kr


Tack kära svärmor!


Auktion

Sticker i väg på auktion, trots att jag känner mig rätt så pank. Men man kan ju inte riskera att missa något superklipp/fynd!

Sitter nu och samlar mod för att våga skrika ut mina bud :) Lite löjligt men jag tycker att det är skitjobbigt rent ut sagt, försöker alltid att få M att ropa åt mig :)

Tingeling



God Jul...

...alla nära och kära, å alla andra också för den delen :)

Här firas det med mys, massor av mat och en å annan julklapp, hemma hos mor och far förstårs. Nytt för i år är ju att "Trolltyg i tomteskogen" visas på tv igen. jag kan för övrigt ALLA replikerna utantill! För i vår familj så har det varit tradition att kolla på denna film varje gång vi besöker mormor och morfar, sommar som vinter. Så här kommer alla sitta och svara i kör till programmet :)



Generöst

Fick julklapp från jobbet igår, självklart klarade jag inte av att vänta till julafton, rev bort pappret redan i bilen ute på parkeringen :)

Årets julklapp: En brödkniv!

Va(?) kanske ni tänker, men alltså det är en DESIGN BY F.A. PORSCHE (värde ca 995kr)

Fick en kockkniv i samma märke förra året, snygga och grymt sköna att hålla, så nu måste jag ju nästan stanna på samma jobb tills jag har hela serien ;)


Årets kniv (bild lånad av www.vikingsun.se där knivarna går att köpa)


Förra årets kniv (bild lånad av www.vikingsun.se där knivarna går att köpa)

P.S. Lite kuriosa, Jamie Oliver använder sig tydligen av lika dana D.S.



Check!!

Tolv timmar i skolan... känns som det har varit en lååång dag i dag!
Men hela grupparbetet är nu inlämnat, och även en annan liten uppgift som legat med ett tag. Nu kan jag äntligen stryka dem från min fina lilla lista över kvarvarande skolarbeten.

Har iallafall varvat ner med programmet pensionärsjävlar, vilket klockrent program alltså!! Skrattar högt för mig själv varenda gång, å det är inte många program som är så bra :)




KLAAAR!!!

Ja, med hemtentan iallafall :)
Men nu anser jag mig väl förtjänt av en slapp söndagskväll framför tv:n. Skiter i vad det är på burken, bara jag slipper tänka!

Ska nog fira med en pepparkaka, attans att jag inte har någon julmust...


Halvvägs...

Tjoho fyra av åtta uppgifter på hemtentan avklarade!
Har tagit två dar att ta sig igenom dem, nu ska jag lyckas fixa resterande fyra på en dag, kan bli knepigt, men det går nog.

Blir till att gå upp i ottan i morgon om jag ska hinna klart, så vi säger väl godnatt!


Design

Är det fasligt jobbigt att läsa det här typsnittet?

Tycker det är snyggt, men kanske inte så praktiskt.


Tröttnade på att plugga...

Ja, nog är det komiskt allt. Hann knappt avsluta hälsobloggen förrens bloggsuget infann sig igen. Fast jag har ju egentligen inte tid med detta. Har en Hemtenta som ska vara klar senast 12.00 på måndag. En fältstudie och en gruppuppgift som också ska vara klar i början av nästa vecka. Sen är det julafton, som skönt nog skall tillbringas hemma hos mor & far. På juldagen åker dock jag och M upp till hans mor och eventuellt på middag hemma hos hans faster med familj. Mellandagarna är inte helt färdigplanerade ännu, men jag hoppas att jag skall hinna med att åka upp en kort sväng till mormor och morfar (eller momma och moffa som jag kallar dem).

Sen så är det ju det här med nyår också. Har inga planer alls och skulle gärna bara vara hemma, men då anses man ju vara tråkig (fast inte mig emot egentligen). Vi får se hur det blir.

Den andra Januari börjar jag jobba igen. Ska bli skönt att börja tjäna pengar och även att vara tillbaka på Hööks och få fokusera lite på hästarna igen. Men jag ser verkligen inte fram emot arbetstiderna. Hur ska jag orka vara glad, trevlig och alert till klockan åtta på kvällarna(?). Lite nervös är jag också, har ju sökt två nya jobb som jag väntar på besked om. Håller tummarna för det ena!

Å nä, jag är inte klar med skolan bara för att sista terminen är slut. Den är slut men inte avklarad om man säger så. Har skjutit på ventilering och opponering på C-uppsatsen till Mars nån ggn. Sen så har jag lite små grejer kvar i ett par andra kurser. Men konstigt nog så är jag lugn som en filbunke vad beträffar det. Tänker använda mig av ett ordspråk som min kära farmor ofta använde sig av:

Det löser sig, sa kärringa som sket i vasken!

Förvänta er inga dagliga inlägg, här, än på ett tag. Det blir när tiden och andan räcker till. Men det var ett skönt avbrott i pluggandet att få leka lite med ny design. Måste skaffa mig bättre bilder bara :)


RSS 2.0