Wilya

Tjejen som var och kollade på Wilya har medelat att hon fortfarande är intresserad, men att hon måste få fundera lite mer...

Så Wilya blir kvar ett tag till, till min stora lycka!

bokrean

Min strategi att hålla mig borta från bokrean har hittills visat sig riktigt... VÄRDELÖS!! Har redan inhandlat två böcker om trädgård och en bok jag antagligen inte kommer öppna på ett tag, nämligen en bok om hemmaträning ;) (tanken som räknas)

Uppdatering forts..

Fattar inte att det redan är söndag. Ledig även i morgon visserligen, men förstår inte vart lördagen tog vägen. Kanske kan bero på att man sällan minns hur bra man har det ;) jag blev nämligen uppvaktad av kära M precis hela dagen. Eller vad sägs om lax och avokado smörgås till frukost, ryggmassage på förmiddagen, biff och potatisgratäng till lunch, mys och framtidsplanering hela eftermiddagen, en helt underbart god fisksoppa till middag (bild nedan), stekta päron och vaniljglass till kvällskaffet samt ost och vin till melodifestivalen. Melodifestivalen minns jag dock väldigt tydligt... den sög som vanligt :(

Idag har vi varit och fikat hemma hos M:s kusin vilket var mkt trevligt.



Om ni tycker att mina inlägg är väldigt enformiga och tråkiga så beror detta på att mitt liv ser ganska inrutat ut just nu. Jobb, jobb och åter jobb samt att all min lediga tid läggs på M och hästarna.

Uppdatering

I fredags slutade jag tidigare än tänkt på jobbet, 18.00 isället för 20.00. Detta för att direkt efter jobbet kunna åka till M.
Strax före åtta, när jag befinner mig i bilen på väg mot Järvsö, men i höjd med Bollnäs, ringer mobilen. Det var Camilla på jobbet som undrarde vart jag lagt nyckeln till gallret och portarna på jobbat(?)... Gissa vart de låg!? I min byxficka!! Det faktum att det inte finns någon reservnyckel gjorde att jag var tvungen att vända :( Arg på mig själv åkte jag hela vägen tillbaka, denna gång något snabbare än jag någonsin gjort tidigare (ops!) Låste dörrarna på jobbet för att sedan bege mig mot Järvsö igen... sisådär väldigt mycket senare än planerat. Vetskapen om, så här i efterhand, att jag till och med hade tjänat på att vara kvar och jobbat till åtta gör mig inte mindre arg på mig själv grr...

Linnéa i ett nötskal :(


Bokrea

För mig är bokrean en förbannelse, jag kan bara inte låta bli... Trädgårdsböcker, diverse kokböcker osv.

Min strategi är att hålla mig borta så att jag är ovetande om vad som finns till fyndpris!!


Missnöjd :(

Jag har bestämt mig för att inte klaga på vintern eftersom jag innerst inne tycker att kalla snöiga vintrar är bra mycket bättre än milda slaskvintrar. Idag tänker jag dock visa mitt missnöje över kylan...

Mitt billås fryser, ikväll fick jag stå minst 15 minuter (utan hanskar) och försöka pilla in nyckeln i låset för att sedan med all kraft försöka "bryta" runt nyckeln så att bilen blev låst. Så nu vädjar jag till vädergudarna, inte kallare än 5 minus tack!

Brrr....


Ledig Måndag!

Wihoo... M är frisk och kommer hit i morgon :) Min lediga dag kommer bli supermysig! Funderar på att tvinga honom att ligga i soffan och kramas hela dan... Filmtips tack!

Bio kanske, men vad går det för filmer nu...(?)


frisk :)

Ingen magsjuka, var bara inbillning :) Har precis sagt adjö av familjen som var här och kollade på Wilya. Känns jättebra. Bestämmer de sig för att köpa henne så kommer jag nog vara ganska lugn. Tjejen var lugn och trevlig och hennes mamma var intresserad och red även hon. Verkar vara en jättegullig familj :)

Wilya skötte sig helt okej, lite små trälig bara. Ville först tex. inte gå in i stallet av någon anledning. men gick bra sen. Tjejen fick prova att sitta på henne och vi gick lite längs vägen, så jag hoppas hon fick ett gott intryck av min gofis!

Våran hemsida :)

www.stamnasaraber.se

inte igen tack!

M ligger hemma i Järvsö med magsjuka, och vips så känner jag mig orolig i magen...
Han har ju dock troligtvis blivit smittad av sin syster som kom dit efter att jag åkt därifrån, så det är väl bara att hålla tummarna för att det jag känner är ren inbillning. För fy, jag orkar inte med magsjuka en gång till...

I morgon kommer dessutom hon som är intresserad av Wilya. Ska bli spännande å se om jag klarar av att vara säljande eller om jag kommer stå halvt gömd med tårar i ögonen bara vid åtanke på att hon skall säljas och så småningom lämna mig. Blir tårögd nu när jag sitter här och skriver om det. Älskade häst!




en kvarts kladdkaka senare...

...är självkänslan i bott och det dåliga samvetet i topp.

vadå sockerberoende?

Gud vilket sötsug jag har... knyter sig riktigt i magen, JAG VILL HA SOCKER!!!

Skulle kunna döda för en kall cola just nu!!




Ledig

Sovit ut skulle man kunna säga :) vaknade strax före tio(!) å då av att telefonen ringde... Men inte känner jag mig någe piggare i dag för det, snarare tvärtom. Har väl sovit för länge är jag rädd.

Personen som ringde var iallafall tjejen som är intresserad av Wilya. Hon kommer på lördag förmiddag, så jag har alldeles nyss fixat med jobbet så att jag är ledig då. Spännande, nervöst och jobbigt på samma gång är vad det är. Jag skulle ju gärna behålla Wilya. Men bara att inse att jag har varken tid eller råd. Kommer förhoppningsvis kännas bättre när man vet att hon kommer till ett bra ställe. Som det är nu så mår hon ju inte bra av att i stort sätt bara gå in och ut från hagen.

Syster Elin är iallafall hemma nu i några dagar, så hon ska få sitta på Wilya i eftermiddag.

Nä, om man skulle se till att få något vettigt gjort av den här dagen innan man måste ta itu med mockningen :(

Är det våren som är på väg?

Hjälp, mina pelargoner har fått fnatt, de är fulla i knopp! Nu måste den onda trädgårdsmästaren i mig vara hård och knippsa bort dem... gör ont i hjärtat!

En som redan börjat blomma...

sockervadd utanför...

Snöflingor stora som golfbollar virvlar runt utanför fönstret! Har nog aldrig sett så stora snöflingor förrut. Tyvärr så ser det ut som om de rör sig väldigt fort i snett nedgående riktning bara några meter utanför fönstret, så det är nog ingen superskön känsla att gå ut och upptäcka "bollarna" på "riktigt". Därför tänker jag stanna inne hela förmiddagen, frisk luft får jag ju på vägen ut till bilen och från bilen in till jobbet lite senare i dag :)

Egentligen så är det nu, sånna här dagar då jag börjar sent, som jag ska försöka få något gjort (skolarbete). Men i dag faller det sig ju så lyckligt att jag har en film här på datorn som vill ses :) Så då är det ju ohyfs av mig om jag inte ser den, eller hur?

Så plikttroget kryper jag nu ner i sängen igen, med datorn på magen och slappnar av en stund. Efter gårdagen så är jag mer än värd detta!

Kram på er allihopa!

Ingen bra dag :(

Tänker inte beklaga mig...bara konstatera att detta inte varit någon bra dag!



Hur som helst så är jag hemma i viken igen...

Till Middag blev det...

En räkcocktail (mums) á la 80-tal till förrätt.
Kräftstjärts och pestopaj till varmrätt (Samma rätt som M bjöd mig på första gången vi träffades)
Till efterätt (som kommer serveras framför tv:n till "halv åtta hos mig") blir det kaffe och rabarberpaj med vaniljsås.

Nu fick M visserligen hjälp av sin mor med maten i dag, men det var mest för att hon var hemma, annars så måste jag bara säga att det är mycket, mycket sönt att ha en kille som kan laga god mat :)


Till alla jag älskar...


<3

Har som sagt varit in till Ljusdal och fikat bakelse, bakelserna var dock så stora att jag och M beslöt oss för att dela på en, så det dåliga samvetet är bara hälften så stort haha... Blev ju en liten gnutta mer romantiskt på så sätt också.

Nu är M nere i köket och lagar middag till mig (tillsammans med sin mor). Själv håller jag mig borta och ur vägen haha (Ibland vill man bara få allt serverat liksom).

Mitt lilla bidrag till denna kommersiella dag, blev en vit liten skål i form av ett hjärta med rosa hjärtformade godisar i... så puttinuttigt så! (Undrar vem som egentligen har mest glädje av skålen, M eller jag(?))



"tomorrow"

I morgon ska jag och M fira "alla hjärtans dag" genom att åka till Ljusdal(tror jag) och fika, å äta en varsin bakelse :)
Jag kommer faktiskt inte ihåg när jag unnade mig en bakelse sist (ska njuta av varenda tugga) Blir ju inte sämre av att M lovat att bjuda ;)

Å nä... för mig så är inte en semla en bakelse, för det åt jag bara här om dan ;) Semlor, det är ju liksom en form av vetebröd... eller hur?


En annan tid

Lägger mig på sängen och kollar färdigt på sista säsongen av "Hem till byn"....
Medans andra kollar på de senaste Amerikanska storserierna så kollar jag på en svensk klassiker HAHA vadå ute ;)

Järvsö

Pga gårdagens väder så kom inte tjejen/kvinnan som skulle komma och kolla på Wilya i dag... Istället ska hon komma nästa helg. Jag misströstar inte :)

Åkte därför till M direkt efter jobbet eftersom jag nu är ledig söndag och måndag. Skönt ska det bli. ska nog gå och kräva en ryggmassage innan det blir till att sova... Natti


kommentera mera :)

Vilka är ni som läser detta egentligen? Nyfiken...

Byrån

Mamma har "stuvat" in min byrå i inredningen här hemma :) Nu kanske det blir tydligare hur liten den faktiskt är också.

Blir mer kär i den för varje gång jag går förbi den... med andra ord, inget köp jag ångrar direkt. Jag ska dock både måla om den och byta ut lådknopparna så småningom.




Lite ledsen i ögat...

På lördag kommer det en tjej/kvinna och ska kolla på Wilya. Bävar för dagen då det blir verklighet att hon ska säljas och flytta här ifrån... Min fina lilla Wilya!


irriterad och skamsen...

...på samma gång.

Ringde ang. räkningen som jag skrev om i går. Jag betalade en(!) dag försent (visserligen på en påminnelse). Så de hade skickat mig till kronofogden samma dag som min betalning kommit in till dem. Vilket medför att jag måste betala deras kostnader för ansökningsavgift och ombudsarvode på totalt 640:-

Så nu är jag arg och irriterad efter en lätt uppläxning av telefonistgrabben, samtidigt som jag skäms och är irriterad på mig själv för att jag glömde betala i tid.

Som nån form av ursäkt eller förklaring, är det enda jag kan ta till, att jag blev lite väl nonchalant över en räkning på 100 spänn som skulle betalas helt "fel" tid på månaden. Men det straffar sig dyrt att vara nonchalant!

Drar in svansen mellan benen och betalar :(


Väl godkänd!

TJOHOOO!! Tentaresultatet har kommit för Astro- och Geofysiken. Jag Fick ett C! Och för er som inte förstår vad det innebär med det nya betygsystemet så skulle det ev. kunna översättas ungefär så här:

A=MVG
B=mittemellan VG och MVG 
C=VG
D=mittemellan G och VG
E=G
F=IG
Fx=Komplettering krävs

Med andra ord, jag klarade mig med god marginal :) Gränsen för godkänt låg på 66poäng och jag fick 81poäng av 100 möjliga!


va F-N!!

Kollade igenom posten som kommit under de två(!) dagarna jag varit borta... ett brev från inkasso och ett från kronofogden, på en räkning som ÄR betald!! Kollade utskriftsdatum på båda, då min tanke blev att dessa måste ha skickats innan min betalning kommit in.... men båda hade utskriftsdatum  i fredags, långt efter att pengarna dragits från mitt konto...! Så i morgon blir det till att ta på sig den stränga rösten och ringa och ordna upp det hela... Pinsamt nog handlar det från början om en sjukhusräkning på 100:- som jag glömde betala i tid... Blir ändå j-vligt trött och arg på påminnelser när man redan betalt :(

Love is in the air...

Hemma igen efter min lilla Järvsö Weekend. Kör på stenhårt med fyra dagars jobb, två 10,5 timmars i rad dessutom. Blir pengar det!! Sen bär det av till Järvsö igen på Lördag efter jobbet.

Det är "alla hjärtans dag" på Måndag som kommer... undrar vad man ska hitta på då...Hmm Förslag? Brukar inte vara så mycket för sådanna här kommersiella dagar, men i år har jag lust att fira att jag har världens underbaraste pojkvän. Älskar honom!


Helg

Nu börjar min (?) helg! Ledig mån-tis så idag efter jobbet åkte jag direkt upp till Järvsö och M :)
Så för alla som varit ledig i helgen och inte tänkt på mig som jobbat. Ni kan väl, nu när ni börjar jobba igen, tänka på mig som är ledig :P Haha...

Lördagsmys

Hundmassage gör gott på gammal jycke, å något av det bästa Billy vet :) Att ligga i mattes säng är inte fy skam det heller... (hör till ovanligheterna och sker bara när matte är hejdlöst kramsjuk)






 



Jag vill ha...

...en likadan sadel som på bilden nedan. Sensation Ride hybrid heter den och finns att köpa här!


Ledig

Snön fullkomligt vräker ju ner ute, jag som hade hoppats på sol och promenadväder (med häst). Men nu är det ju så förädiskt att gå ut eftersom det är omöjligt att veta vart man kan sätta ner fötterna utan att halka omkull (och bryta varenda ben i kroppen...) Ja jag kanske överdriver, men en ond svanskota är det sista jag behöver just nu.

Så vad ska man göra med sin lediga dag(?) plugga, städa eller något annat skoj(?) Ja, jag är ironisk! Tror jag går och lägger mig och vilar ett slag, kanske kommer jag på bättre tankar då. Idag är jag INTE effektiv!

Konditionstest

Dagens stora orosmoment; konditionstestet, var en baggis! 6 minuters långsam cykling var vad det gick ut på. dock visade testet vad jag befarade, jag har dålig kondition i jämförelse med genomsnittet. Men det var ju ingen nyhet direkt. Så nu har jag "lovat" att börja på vattengympa. Någon som vill betala träningskortet på badhuset?


Dokumentations dags...

För att kunna se någon skillnad (om det blir någon skillnad) i muskler hos mina hästar så har jag i dag försökt dokumentera deras kroppar.

Ni kan ju se själva vilka omusklade tjockisar jag har... sådan matte sådanna hästar skulle man kunna säga ;)

Wielona från sidan (nästan så att jag skäms hur ovårdad hon ser ut, å vinterpälsen ska vi inte prata om)


Wielona uppifrån (vadå päronformad(?))


Wyoga från sidan (Hon är ju faktiskt inte så himla tjock när man ser henne på bild)


Wyoga uppifrån (Titta!! hon blänker ju nästan)


Nu måste jag bara hitta en sadel som passar Wyoga, inte det lättaste när hon är smäcker men rund som en tunna över revbenen... Jag tror jag ska sikta in mig på en bomlös variant av dressyrsadel, men attans vad dyrt, drygt 14000Kr!!!
Känner mig fattig :(

Somnar ovaggad

Är ruskigt trött, å orkar egentligen inte skriva ett inlägg, samtidigt som jag egentligen inte har något att skriva om, men vasjutton, datorn är på och jag är för trött för att låta bli, hur nu det är möjligt(?)

Saker som bekymrat mig i dag: Insikten av att jag kommer få betala tillbaka drygt 1200Kr i månaden på mitt csn lån samt att min kropp värker och inte ser fram emot konditionstestet i morgon.

Saker som varit bra i dag: Insikten av att konditionstestet inte kommer vara så farligt, handlar tydligen om 6 minuter på en motionscykel (borde jag väl klara av (?)). Fått ett nytt mål att sträva mot med hästarna; deltagande i kurs för Tina Toller senare i vår (hon är redan kontaktad, så nu måste jag komma igång).

Nu SOVA!!!


Flås, suck och stånk...

I morgon ska jag på en hälsotest genom jobbet. Hade inte varit det minsta nervös om det bara hade handlat om några blodprov och dyl. men nu ska jag även genomföra ett konditionstest! Alltså jag vet att jag har usel kondition, jag behöver liksom inte ha bevis i form av bokförda testvärden på det... Fy, jag kommer skämmas ihjäl!

Fick en kommentar/fråga eller vad det nu var av mamma och syrran; Det blir väl som en sporre att göra något åt det när du får det svart på vitt?

Mitt svar till dem (så här efteråt, då sa jag inte ett ord); Nej! jag kommer bara få än värre självförtroende och bli nedstämd och trösta med en pizza eller nått i den stilen. Usch

Ska träffa Fia för lite "köpishäng" efteråt, hon kommer nog att få jobba lite på att få mig på andra tankar...förlåt i förväg Fia!

Det är okej...

...att äta godis en tisdag, när man precis har jobbat 10,5 timmar och har j-vligt ont i kroppen. Sådeså!!

haha...hade jag ingen aning om :)

Att Amanda kom från valbo alltså... men nu så kan jag ju vara ganska så bombsäker på att det var hon iallafall ;)

RSS 2.0