Att vara gravid...

...innebär bland annat att vara vrålhungrig klockan elva på kvällen!

Det har visst varit Halloween...

Som vanligt så går denna amerikanska tradition mig förbi helt och hållet. Jag liksom märker av den när den är över... Men å andra sidan så vet jag inte riktigt om jag gillar traditionen. Att lära barn att de skall tigga godis och om de inte får det göra ngt jäkelskap istället... kalla mig gammalmodig eller vad ni vill, men jag förstår inte riktigt logiken i det(?)

Att klä ut sig och tigga godis är väl iofs en tradition som funnits länge i Sverige. Men att gå påskkärring och fettisdagsgubbe känns liksom harmlöst i jämförelse tycker jag. Vad tycker ni?


Tjockis!

2011-10-27_13_51 (MMS)

Tjockis!


Går in i vecka 26 i morgon :)

2011-10-27_13_52 (MMS)

Känner mig som en flodhäst!


Lyxmorgon blev skräckmorgon

Jo, för ca 30 min efter det jag skrev i morse satt jag på knä framför toaletten och spydde som en gris. (varför säger man egentligen spy som en gris? har någon sett en gris spy?)

Vilket resultarade i att jag fick kasta mig in i duschen och sen köra som en galning för att hinna till jobbet. För att sen gå och må småilla hela dagen och vara konstant vrålhungrig utan att riktigt våga äta ngt. Jag som trodde illamåendet och spyattackerna var över :(

Lyxmorgon!

Denna morgon har jag haft en riktig lyxmorgon. För det är verkligen lyx att inte ha någon väckarklocka som ringer, att få sova ut tills man vaknar helt och hållet av sig själv. Att sen också ha gott om tid och i lugn och ro äta en rejäl frukost är även det en ren lyx. I dag blev det en tallrik risgryndgröt, rostat solrosbröd med ost och en stor kopp oboy. En riktig höstfrukost med andra ord.

Snart ska jag dock bege mig mot jobbet, vilket inte känns riktigt lika lyxigt. men vad gör man inte för de där slantarna som kommer i slutet av månaden :)

Snåljåp?

Har kärat ner mig lite i Ikeas nya dockor. Men har än så länge inte gjort slag i saken och köpt dem. Vet inte om det beror på att jag är en snåljåp eller om jag helt enkelt inser att det är jag som vill ha dem och inte nödvändigtvis något som Fis behöver...

Men visst är de söta? Vill ha dem alla tre!


gravidhjärna

Efter en hel dag på högskolan är man i normala fall rätt så seg i kolan, är man dessutom gravid och tankspridd som få, så är man allt annat än skärpt. Så gissa vad jag gör(?) Jo jag stänger av datorn utan att spara!!! kommer på det i samma sekund som jag klickar på "stäng av". Tror ni något fanns kvar? Nope... så en hel dags pluggande och skrivande på uppsatsen är puts väck :(

Fällde faktiskt en tår i bilen på vägen hem...

Sitter nu och tröstäter vegetarisk tacos och därefter väntar en påse godis. Tur att det sänds trädgårdsprogram på tv så att jag får något annat att tänka på.

Tror Fisen tagit all min intelligens...

Ett bra möte.

Sådär nu har jag varit hos barnmorskan. Allt såg bara bra ut. Alla provsvar från vecka 7 var toppen och blodsocker och blodtrycket såg fortfarande lysande ut. En liten rolig grej var att jag suckade och sa ngt i stil med nu kommer den mindre roliga biten! när jag skulle kliva upp på vågen. BM tog vikten och sa att viktuppgång är ngt positivt när man väntar barn, sen kollade hon i min journal och skrek till... hjälp har jag gått upp så mycket tänkte jag (som inte har vägt mig på länge). Sen utbrister hon, men du har ju gått ner 3hg!! vad duktig du har varit, att lyckas hålla vikten är en stor prestation! Tack, sa jag. Men innerst inne så vet jag ju att ngn prestation kan vi inte kalla det, jag har ju inte gjort ett skit för att behålla vikten, så det är för mig ett mysterium hur det har gått till egentligen. Men är väl en bra sak antar jag!

Fisens hjärtfrekvens låg på 154 slag per minut, så enligt husmorslistan så leder flicka just nu med en poäng.

SF-måtter låg inorm det normala, men i överkant. Så jag antar att jag har en ganska stor mage ändå :)

Vi pratade en del om hur och vart jag skulle fortsätta gå. Tills vidare tänker jag gå kvar här i S-viken, men att jag ska ringa Ljusdals familjecentral och höra om jag kan gå med på deras familjeutbildning. Sen när det känns som om jag är på väg att flytta upp så tänker jag byta till dem helt och hållet.

Nu sitter jag inne på högskolan för att försöka få något gjort på den förbannade uppsatsen, saknar motivation, men det måste ju göras förr eller senare... suck!!


Besök nr 2 hos BM i morgon!

Ja i morgonbitti ska jag alltså på det efterlängtade andra mötet med barnmorskan på familjecentralen. Möte nr 1 var ju i vecka sju, så man kan lugnt säga att det var ett tag sen. Men konstigt nog så känns det just i kväll som om jag inte vet vad jag ska dit för... har inga direkta frågor just nu, så känns lite knepigt eftersom jag bokat in ett lite längre möte eftersom mötet i vecka 20 uteblev. men jag antar att hon skall ta lite nya prover och att jag ska få svar på vad tidigare prover visade. Sen så ska man väl vägas och magen mätas och ngt liknande (eller har jag fel?)

Hur som helst så har jag dock ett dilemma som jag kanske måste ta upp med henne. Har börjat fundera på hur smart det egentligen är att jag går hos henne när jag ändå ska flytta till annan ort innan Fisen är född. Skulle kännas konstigt att bygga upp förtroende för henne när det ändå inte är hon som jag ska gå till efter förlossningen. Sen så har jag tänkt på det här med kommande föräldragrupper osv. De vill jag ju gå på uppe i Ljusdal så att jag har någon form av chans att lära känna någon där uppe med barn i samma ålder mm. Men frågan är ju om jag redan nu kan börja hos en BM uppe i Ljusdal(?) med tanke på att jag inte är skriven där uppe eller för den delen inte bor där ännu. Känns snurrigt och virrigt och jag vet inte riktigt vad jag vill själv.

Finns ju en fördel till med att gå i Ljusdal, då kan faktisk älsklingen följa med ibland också. Känns ju rätt viktigt det med! Svårigheten med att gå i Ljusdal ligger ju i att faktiskt inte flyttat upp ännu och isåfall måste se till att få alla inbokade möten på de vardagar som jag är där upp, vilket inte är allt för många.

Hur skulle ni ha gjort?

Dagens middagstips!

2011-10-23_17_25 (MMS)

Baconinlindad lax i ugn, couscous, harrisar och dijonsås. Mumsigt värre!!


Pojke eller Flicka?

Jag hittade en lista (här) på gamla husmorsknep för att gissa kön på Fisen... tror ju att detta är väldigt individuellt men kul att se om det stämmer sen :)

Magens Form
Pojke: Toppig, utåtstående mage som inte syns bakifrån.
Flicka: Utbredd mage som sätter sig även på sidorna.

Hmm... svårt att se sig själv bakifrån, men jag tror inte att det syns så värst mycket, så får bli pojke här.

Pigmentrand på Magen
Pojke: Lång & tydlig rand.
Flicka: Ingen rand.

Inte det minsta, så här blir det flicka.

Babyns Hjärtfrekvens
Pojke: Hjärtfrekvens under 140 slag/min.
Flicka: Hjärtfrekvens över 140 slag/min.

Vet inte ännu, återkommer på måndag efter BM besök!

Mammans skönhet under Graviditeten
Pojke: Bibehållen skönhet.
Flicka: Flickan tar sin mammas skönhet under graviditeten.

Haha... flicka!!! Har nog aldrig känt mig så glåmig och oattraktiv som nu.

Halsbränna
Pojke: Mycket.
Flicka: Lite eller ingen.

I perioder, men inte så värst farligt ändå, oavgjort? eller? Äh... sätter en bock för flicka tror jag på denna.

Babyn Hickar
Pojke: Lite eller inte.
Flicka: Mycket.

Inte vad jag har märkt av, däremot får jag lätt hicka själv. Men nu var det ju Fisen det handlade om så blir pojke här.

Babyn Sparkar
Pojke: Mycket.
Flicka: Lite mindre.

Inte mycket alls faktiskt :( så flicka här då.

Var i magen babyn Ligger
Pojke: Babyn ligger högt.
Flicka: Babyn ligger lågt.

Oj, ingen aning om det heller, men jag fick ju fort mage "upptill" så vi säjer väl pojke då.

Blödande Tandkött
Pojke: Mindre blödande.
Flicka: Mycket blödande.

Inte direkt = pojke.

Utåtputande Navel
Pojke: Senare under graviditeten.
Flicka: Tidigt i graviditeten.

Den ser ut som vanligt fortfarande, så jag antar pojke då.

Babyn sparkar På
Pojke: Höger sida.
Flicka: Vänster sida.

Hmm... vart finns alternativet neråt?

Mammans Illamående
Pojke: Inte alls eller lite.
Flicka: Mycket.

Väldigt mycket!! = flicka.

Håret på mammans Ben
Pojke: Snabbt växande.
Flicka: Normalt växande.

Haha... eftersom jag knappt kollat på min benbehåring de senaste månaderna så gav denna fråga mig ett gott skratt :) Men jo nog är de håriga allt! = Pojke.

Mamman är sugen På
Pojke: Choklad & Lakrits.
Flicka: Frukt & Syrligt.

Hmm... ingetdera egentligen, men skulle det vara ngt så är det väl frukt då = flicka.


Jaha... blev ju inte alls klokare av detta!!! om jag räknat rätt så blev det ju 6 lika...

Höstpyssel

2011-10-22_11_46 (MMS)

Höstkrukan på plats. Däremot så kunde jag ju inte ta bort sommarblomman riktigt ännu då den blommar för fullt fortfarande!


111 dagar till BF. Och 60% av graviditeten...

111 dagar till BF. Och 60% av graviditeten är avklarad!


Å herregud...

...vilken dag! Fick knappt någon sömn natten som var, Fisen höll mig vaken om man säger så. Efter 10,5h på jobbet med ischias och konstanta sammandragningar och jag är slut som människa kan jag lova. 

Men hur var det nu... man skulle försöka se något positivt i allt...hmm

Jo, jag kände en av fis sparkar på utsidan av magen för första gången under natten, det var skoj :)


Håller mina tummar...

Jag tävlar hos endenise.se om ett bäddset från Lillakotten.
Tävla HÄR du med!


Jisses, ska det vara så här...

I dag har jag haft lätta sammandragningar lite då och då... hela magen liksom drar ihop sig och blir stenhård för ett kort ögonblick. Gör inte det minsta ont, men fy vad obehagligt! Läst mig till att det är fullt normalt och inget att oroa sig för, kroppens sätt att förbereda sig för förlossningen. Men vadå? ska jag ha så här varje dag fram till februari? Läskigt!

Nu skall jag krypa till kojs och försöka mig på att sova, de senaste kvällarna har det varit ganska lugnt, men i kväll verkar fis leva om ordentligt! Natti!

Ullaredshopping.

2011-10-18_11_25 (MMS)

Lite saker vi inhandlade när vi var på Gekås i sommras. En snuttefilt, en mössa och tre dreggelskydd.


Gratis är gott!

2011-10-18_11_21 (MMS)

Gratis body från Kappahl, mjuka byxor från Lindex, tossor och mössa från Kappahl.


Mysoverall

2011-10-18_11_17 (MMS)

Mysoverall från Klädjätten, mysigt set i mjukaste bomull från Kappahl, söta strumpor från HM och en lite rolig haklapp från Rusta.


Inhandlat till blivande barnrummet!

2011-10-14_18_15 (MMS)

Fårskinn, självlysande stjärnor till taket och en färgglad klädhängare.


Gråvita eller helgrå kattungar sökes!

Att det ska vara så svårt att hitta kattungar! Eller ja kattungar i min smak i allafall... alla jag ringt på är redan tingade. 

Hittade en jag gillade, som inte var tingad ännu, men vi vill ju ha två och känns lättast att ta två från samma kull då. det var visserligen en hona, så jag skulle ju kunna försöka övertala älsklingen att vi tar henne och låter hon få en kull ungar nästa sommar och spar en av ungarna... men jag vet inte, kan ju vara svårt att bli av med kattungar också, å vad gör vi då?

Som vanligt när jag bestämt mig för att införskaffa något så blir jag rastlös och otålig... vill ha kattungarna nu, inte vänta tills de dyker upp, Suck!

Fredagspizzan

2011-10-14_16_00 (MMS)

Bacon, lök, champinjoner, brie och mozarella! Mums kan jag lova!


Nakenchock 2

Snygga bristningar man börjar få... not!


Nakenchock 1

Magen växer ohämmat... Nu vecka 24.


Fredagspizza!!

Vi ska äta hemgjord pizza till middag! Gott ska det bli, men vad ska jag ha på? Älsklingen har beställt lufttorkad skinka på sin sida, men det är inget jag varken tycker är särskilt gott eller bör äta just nu, så vad sjutton ska jag ha på min sida? Tips mottages gärna!!

Ikväll efter middagen bär det av hemmåt igen :( Längtar till den dagen då jag inte behöver åka hem... utan är hemma här uppe. Känns som en evighet tills dess... Suck!

Billybus har hur som helst varit med upp denna gång, för första gången faktiskt. Tog inte lång tid innan han såg sig som hemman och började gnugga in sin lukt i köksmattan. Nu ligger han helt utslagen i sin nya hundkorg och verkar inte det minsta bekymrad över att han befinner sig ca 15 mil både hemmifrån och ifrån polaren Isak. Kommer gå bra detta, vi skall bara hitta en eller två kattpolare som han kan umgås med. På önskelistan står en halvlånghårig ljusgrå misse eller en birmaliknande blandraskisse som inte kostar skjortan! Skulle också kunna tänka mig en grå och vitfläckig filur :)

be careful what you wish for

Här har man gått och väntat, längtat och hoppats på att få känna fisens rörelser. Jag känner dem fortfarande inte utanpå magen men innuti, och det ordentligt!

Att låta morsan få sova verkar fisen redan bestämt sig för är något överflödigt. Att sparka på morsans kissblåsa verkar även det vara en favvoritsyssla. Visst är det härligt och mysigt att veta att vår lilla fis därinne lever och verkar må bra, men det var ändå inte detta jag längtade efter...

Något jag dock förundras över är hur fisen lyckas sparka åt flera håll... jag menar att först få en kickspark neråt för att bara en liten stund senare få en i karatespark åt ett helt annat håll.. antingen så bor det en liten vig gymnast där inne som kan slå knut på sig själv eller en slagskämpe som både använder ben och armar till att fäcktas med. För så gott om plats kan det ju inte vara där inne att fis hinner vända på sig så snabbt, och det är aningen för lång tid mellan sparkarna för att det ska kunnan vara en "retur" på första sparken, alltså en huvudnick.

Jag håller mina två tummar blå, för att fisen är en gymnast och inte en slagskämpe...


Ritkunskaperna i Paint är inte de bästa... haha


Barn och gamla farbröder får ligga och sov...

2011-10-11_09_05 (MMS)

Barn och gamla farbröder får ligga och sova mitt på dagen... (de på bilden tillhör båda den äldre varianten :)


Livet på landet hemma hos mor och far.

2011-10-11_08_40 (MMS)

Livet på landet hemma hos mor och far.


Mattes älskling!

2011-10-05_10_31 (MMS)

Mattes älskling!


Vad ska detta vara bra för?

2011-10-10_09_37 (MMS)

Vad ska detta vara bra för?


etthundratjugotre...

...dagar kvar till beräknad förlossning! Bara för att det är ett coolt nummer liksom :)


Ledig helg!

Känns som jag är uppe med tuppen i dag, inte ofta jag vaknar före sju på morgonen... ( ja jag vet... det kommer bli ändring på det när fisen kommer) Hur som helst så ska jag på kurs i dag! Markus Holst håller kurs utanför Valbo och jag ska dit som "fotfolk" (alltså utan häst). Skall bli så kul att göra något "hästigt" som inte innebär jobb för en gång skull.

Efteråt bär det av upp mot Järvsö och älsklingen för en snabbvisit kvarvarande del av helgen. Hoppas verkligen att gårdagens rejäla illamående bara var en tillfällighet och att det inte slår till i bilen på väg upp i kväll... SNÄLLA JAG BER!!

vad trött jag blir...

Har kännt mig aningen illamående de senaste kvällarna och oroat mig lite för att det riktiga illamåendet skall ta fart igen. Nu är jag rädd att det har gjort det :(

Med andra ord... jag har tagit upp kontakten med toalettsitsen igen, en nära kontakt (suck)!
Å precis som i början av graviditeten så har tydligen kroppen bestämt sig för att inte svara på lergigantabletterna. Jag blir så trött... varför kan inte jag få glänsa och må så där oförträffligt bra som man tydligen skall göra den här perioden av graviditeten enligt böckerna?


Vagnen är inhandlad!

Helt mör i kroppen efter gårdagens monsterpass på jobbet (12h i sträck). Men snart ska jag försöka mjuka upp den lite genom att ta en lugn promenad med bästa Sanna!

har genom blocket fått tag på en mycket fin barnvagn för mindre än hälften av vad det skulle ha kostat att köpa en ny. Det är en Emmaljunga sittvagn från 07, med hårdlift, fotpåse, skötväska och en enligt säljaren sprillans ny sovpåse till sittvagnen. Vagnen har bara haft en ägare innan och använts till en unge så den är i mycket gott skick, ser nästan ut som ny, bara hjulen och skötväskan som ser något slitna ut, men dessa kan man ju byta ut om så skulle behövas.

Var svårt att få några bra bilder på den eftersom jag var tvungen att stänga av blixten pga alla reflexdetaljer. Så ni får ursäkta bildkvaliten...




Gosdjuret fick vi på köpet haha :)

Klagvarning!

Fy vad trött jag blir... tog mig ett glas nyponsoppa nu på kvällen, något som jag sett fram emot hela dagen typ! Men nu har jag halsbrännan från helvetet bara därför... har trots kväljningar fått i mig en gaviscon tuggtablett, men den verkar inte vilja hjälpa :( Brukar ju bli värre av att lägga sig dessutom, så nu sitter jag här... trött som sjutton, men med en brinnande hals... SUCK!!!

en yttepytteliten spark?

Jag tror jag kännt av fis för första gången... vilken lycka!! Ligger och ler för mig själv :)

Brukar ligga med händerna på magen när jag precis lagt mig, för att jag så gärna vill känna något, men tidigare har jag inte kännt annat än mina egna andetag och min egen puls. Men i kväll kittlade det till under ena fingret och jag tror bestämt att det är fis... vad skulle det annars vara liksom(?) Nu är det dock stillsamt igen, men nog måste det ha varit fis allt...

suck och stön!

Efter en rätt så lång jobbhelg får jag nu äntligen sova ut... nåde den som ringer och väcker mig i morgon!!
Känns i kroppen att man inte är sig lik riktigt, helt slut efter en dag på jobbet. Funderar på att inhandla både stödstrumpor och bäckenbälte till veckan. Kan ju inte göra det hela sämre iallafall...

Nä nu blir det till att göra som de två nedan... krypa till kojs och sooova!



RSS 2.0