Dagens middag!

2012-01-31_18_44 (MMS)

Dagens middag!


Är det detta som menas med att vara "rund under fötterna" haha


Haha kan inte sluta skratta åt hur jag ser ut. Gör ont som f-n, men sitter ändå å fnissar...hihi


Elefantfötter och snabb viktuppgång :-(

2012-01-30_21_08 (MMS)

Ställde mig på vågen i dag igen. 2kg upp sen sist (mindre än en vecka sedan). Ska bli intressant att se vad bm har att säga på torsdag...


Shit vad vi är slösaktiga...

Räknade ihop vår hushållsekonomi för januari. Alltså alla lösa kvitton (inte räkningar) Kan fasiken inte vara sant att två personer, en hund och två katter skall behöva kosta drygt 11000 på en månad!

Efter lite nogrannare uppdelning insåg vi att matkassan låg på knappt 4000 för oss två, vilket kanske är i överkant, men ändå inte hysteriskt mycket. Får bli slut på snabbmat helt enkelt. Att vi däremot köpt läsk och godis för över 500 kändes mer katastrofalt!! Härdanefter är det strikt " endast på fredag- lördag" som gäller för oss. Å då skall vi ändå inte frossa, men det är tillåtet att unna sig ngt. (Jag måste få mitt glas cola och M sin choklad)

Så vad var det andra upp till 11000 kan man undra(?) Tja drygt 1200 på bensin (endast M´s bil, jag tankade i slutet av december och har en kvarts tank kvar faktiskt) Förnödenheter så som toapapper, hygienartiklar mm gick på drygt 1000 spänn, djuren kostade några hundra men det som drog upp summan var div. barngrejer och prylar till att rusta. Bara tapeterna till kontoret gick på 1750kr och en arbetsstege på drygt 400:-. Men ändå... Vi känner oss ändå som två stycken Slösa. Blir till att bli mer Spara härdanefter..

.

10 dagar kvar till BF

Nu kan man ju äntligen börja räkna ner på fingrarna ;)


Man skulle nästan kunna tro att det är vår...

Man skulle nästan kunna tro att det är vår! För här har ni nämligen en så okvinnlig kvinna att det i vanliga fall är först när våren kommit på riktigt som hon låter rakhyveln glida över underbenen. Men efter påtryck från andra havande så har även jag fallit för kvinnofällan och skaffat mig släta skinande ben inför förlossningen. Inte för att jag tror att jag kommer bry mig det minsta lilla när jag väl ligger där (tror liksom jag kommer ha fullt upp med annat). Men för att inte genera ngn ovan barnmorskestudent eller liknande så har jag nu avlägsnat de mörka lurvet på benen. Så fis! Nu är mamma redo, dags att komma ut (gärna innan benen är lurviga igen).


Auktion...

Varit på auktion i dag, hade kollat in två jättefina vitrinskåp men tänkte att de blir nog dyra så vi var inte ens med på budgivningen på dem. Så slutade de på knappt två tusen styck... Jag hade nog kunnat betala det dubbla... fasiken också :(

Nåja... det kommer fler skåp!

Då var man snygg om händerna igen då :-(

2012-01-29_13_57 (MMS)

Då var man snygg om händerna igen då :-(


Två veckor

14 dagar kvar till bf!!! Nu börjar jag bli nervös!

Prydnadskatter

Kommer ni ihåg katträdet jag byggde(?) Är fortfarande inte helt klart, tanken är ju att det skall sättas dit en liten "hängmatta", ngn leksak och kanske ett litet "krypin". Men jag kan lova att det är populärt även utan dessa lyxigheter. Eva och Adam har varsinna favvoplatser. Speciellt Adam har hittat SIN plats (på behörigt avstånd från Doggelito).


Badboll/kanonkula


Skall ta en bättre bild, men den får duga så länge...


Nytt bm besök i dag

Blodtrycket var fortfarande aningen högt 130/90, men äggvitan i urinen hade sjunkit. 1+ tyckte jag mig att hon skrev i journalen. (Min bm säger inte så mycket, bara om det ser bra ut eller inte typ)

Hon höll med om att mina händer var väldigt svullna, men verkade inte lägga så stor vikt vid det, utan avfärdade alla tecken på hf nu eftersom äggvitan sjunkit. Lite konstigt kan jag tycka, men antar att hon har koll och att hon skulle säga till om jag fortfarande hade ngt att oroa mig för. Blir ingen nogrannare koll av mina värden iallafall. Nästa bm besök är nästa torsdag. om drygt en vecka alltså. Så jag antar att jag skall vara lugn nu... (Nägon som tror på det?)

Blev ju inte bättre av att jag och M började diskutera om vad som ansågs som högt blodtryck och började googla saken... skulle jag inte gjort! F-n att jag inte kan lyda mig själv bättre... jag skulle ju inte googla ju!
Nu vet jag alla symptom på hf, och har de flesta... Bara så att ni vet!!

Dödssjuk(?)

17 dagar kvar...

Trotsade tillsägelserna om vila och började tapetsera "kontoret" i dag. Knappt en vägg hann vi innan jag inte orkade mer och sammandragningarna i magen sa stopp.

Vi bävade lite för att tapeten skulle kännas allt för rörig, men tror faktikt det kommer bli riktigt bra när det väl är klart. Men fy för mönsterpassning. känns hemskt att behöva "kasta" drygt en halvmeter tapet för varje våd. Men visst blir det snyggt?

Men det straffar sig att trotsa goda råd... För låt oss säga som så; Nu vet jag hur förvärkar känns :( Dessutom så kan jag lova att det var himla svårt att hålla i kaffekoppen nyss... Inte bara fötterna som sväller här inte.

Karpaltunnelsyndrom är allt annat än skönt :(

När sötsuget sätter in...

...måste man liksom ta till alla möjliga knep :)

Som att baka päronpaj tex.

"Gött skit, inga ben" eller "de här var ju göttare än fläsk, å fläsk som är så gott"... som farfar skulle sagt!

Haha...

M - Tänker du föda i kväll, eller kan jag ta en starköl?

Mitt soffsällskap :)


En dag av vila

Guud vilken slappardag jag haft, började med sovmorgon till 10.30 :) Tur man har en tålmodig hund med stor blåsa haha!
Efter en ganska så kort hundpromenad (var ju kallt ute) blev det frukost och lite diskplock för att sedan lägga sig på soffan, och SOMNA haha... Vaknade i lagom tid för att få i mig lite lunch innan klockan blev allt för mycket. Sen var det tänkt att jag skulle måla omgång två av lister och dörrar på "kontoret". Men insåg snabbt att den nya färgburken vi köpt hade fel glans, så vi måste byta och eftersom inte färghandeln har öppet igen förrens på måndag så hamnade jag i soffan igen, framför tvn. Och här har jag suttit sedan dess... (skickade till och med ut M på hundpromenad nr.2).

Funderar nu på att gå ner och hjälpa M att fixa dagens middag, hemlagad pizza, men frågan är om det inte blir bäst om jag låter bli hihi...

Kanske man skulle lägga sig ner och vila ett slag istället Gäääsp! Enligt er som googlat så är ju vila bästa botemedlet mot hf :)

Är det inte det ena så är det det andra...

Ringde upp specialistmödravården i morse för att höra om jag får något tillväxt ultraljud eller ej... Svaret blev NEJ! Läkarn där tyckte inta att min SF-kurva var tillräckligt hög för att det i kombination med ev. arvsanlag om stor bebbe gav någon anledning till att göra ngt TUL som det ser ut nu. Istället fick jag en läkartid inbokad samma dag som jag har BF (9 februari) för att diskutera om jag skall bli igångsatt eller ej. Detta för att jag inte skall behöva gå över tiden så många dagar om det nu skulle vara en stor bebis. Suck... att vården skall behöva vara så omständig. Varför inte bara ge mig ett TUL nu direkt så vore alla frågeteckan ur värden!!!

Så om inte den besvikelsen vor nog för en dag... Nä, vi var till BM på besök här på eftermiddagen också. Å efter att först få glädjande besked om att Fis ligger fixerad och helt orubblig med huvudet ner så visade det sig att mitt blodtryck skjutit i höjden sen sist. Eller så farligt högt är det kanske inte, men undertrycket låg på 85 vilket är högt för mig som normalt ligger under 80. Fick därför både väga mig och lämna ett urinprov för att kontrollera så att allt var okej... men det var det ju så klart inte. Vips så har jag ökat 2kg i vikt sen i måndags. Om man ser till den totala viktökningen sen inskrivningen så ligger jag nu på + 4kg, vilket ju är fantastiskt bra, men att hälften av det kommit de senaste fyra dagarna är tydligen inte alls bra. Att jag sedan hade rätt så hög halt av äggvita i urinen, +2 vilket inte säger mig ett skvatt om jag ska vara ärlig, var hur som helst inte bra det heller. Å detta i kombination med att jag är svullen som om jag haft ngn form av allergisk reaktion i både fötter och händer gjorde bm lite orolig för att jag är på G att få havandeskapsförgiftning. Eller det sa hon ju inte rakt ut till oroliga mig, men hon skrev det i min journal. Så nu ska jag tillbaka på nya provtagningar efter helgen och har inte värdena sjunkit så blir det att få träffa farbror doktorn iallafall.

Det sista hon sa var att om jag fick minsta lilla ont i huvudet, kände mig illamående eller fick ont i magen under helgen så skulle jag vända mig till förlossningen. Åhh... vad lugn jag blev av det!! Så nu sitter jag här och inbillar mig att jag både har ont i huvudet och magen, samt mår jag inte lite illa också(?) Å vadå ont i magen? Det har jag ju haft till och från dagarna i ända i flera veckor... HUR ont, är ont liksom?

Har iallafall bestämt mig för att inte googla på Havandeskapsförgiftning, för då är det liksom lika bra att M går ut och startar bilen för färd ner mot Gävle. Hypokondriker? Jag? Nähä!!!

Ni kan väl googla åt mig och höra av er om jag skall gripas av panik eller ej, okej?


21 dagar kvar...

Om tre veckor har vi förhoppningsvis en liten bebis hos oss... LÄNGTAR! (men med viss skräckblandad förtjusning)

Vardagsmat

Jag har en sambo som gillar det här med att laga mat (helt underbart) och därför så tycker jag att vi äter gourméklassad mat varenda dag, iallafall i jämförelse med vad jag är van vid (min egen matlagning). Nu är inte jag direkt kass i köket, men jag tycker helt enkelt inte det är tillräckligt roligt att laga mat, att jag har orken att anstränga mig varenda dag.

Nu kanske ni funderar varför i helsike jag skriver detta inlägg(?)
Jo bara för att jag vill visa hur mycket jag älskar min M. och hur mycket jag tycker om att han lagar så god mat åt mig. (samt skryta lite om min underbara sambo).

Som en jämförelse; för honom är det inte det minsta konstigt eller ansträngande att slänga ihop en laxlasagne en helt vanlig onsdag. Självklart har han gjort en god sallad till också.

I dag var det min tur att laga middag... hmm en torsdag, alltså vanlig vardagsmat. Vad orkar jag slänga ihop för något?  Jo något som kräver minsta möjliga ansträngning från mig så klart :) En simpel ugnspannkaka!

Ser ju nästan likadant ut på tallriken :) Men vi kan väl försöka låta bli att tänka på tallrikarna ur ett näringsperspektiv va?


Hobbitfötter

Har aningen svårt att gå just nu... undrar om det kan bero på de svullna hobbitfötterna mån tro(?)

Nog för att jag alltid haft breda fötter, men runda(?) rätt så svårt att röra på tårna.

Soffmys


Mina små slöfockar :)

Haha kan ju dock avslöja att Adam lämnade soffan illa kvickt när han vaknade och insåg att Billy bafann sig inom mindre än en meters radie från honom, Lillkissen har fortfarande lite svårt för doggelito :)


Bättre sent än aldrig...

Nu blommar min Amaryllis som jag köpte till jul :)

Grattis Roffe!

Hoho vad kul att Jerringpriset gick till Rolf Göran Bengtsson! Kan väl erkänna att jag aldrig röstat något tidigare år, men i år då gjorde jag iallafall en insats. Ridsporten i sig behövde detta! Så i dag är man stolt hästtjej :)

Bebbens BB-väska är klar!!! Vi ska dock sova några nätter med snuttefilten så att den luktar "oss" istället för den ganska skumma lukt som tvättmedlet gett den. Men anars är den helt klar (tror jag iallafall).

Nerpackat:
Blöjor (så många som fick plats i ett av de mindre facken, blev nog ca 10st)
Ett paket tvättservetter (den våta varianten)
Nappar
Två paket färdig ersättning + nappflaska
Liten gosdjursskallra (bara för att den är så gullig)
Diverse kläder (Fick återigen beslutsångest vad som skulle med, så jag tog med så mycket som fick plats hihi)
Snuttefilt/filt
Två mössor + overall att åka hem i.

Babyskyddet skall vi träna på att montera in i bilen och sedan låta vara där så att vi inte åker ifrån det när det väl är dags. (Får vi inte glömma att göra!)

Något vi missat?
Nu har vi ju bara vår egna packning kvar... men det mesta används dagligen och går inte riktigt att packa ner riktigt än.


25 dagar till BF

Ingen bra dag i dag... hua, ont i hela kroppen. Förutom foglossning så har jag börjat få väldigt ont i händerna. Inte nog med att de är svullna och att fingrarna knappt går att böja, det värker något fruktansvärt i fingerlederna. Å så här på kvällskvisten domnar fingertopparna bort och jag tappar känseln fullständigt (gissa om det känns knepigt att klinka på tangentbordet).

Älsklingen har fått slipa spackel alldeles ensam stackarn, men mina händer klarade helt enkelt inte av det. Jag har istället plockat fram skötbord mm. Tror dock att älsklingen tyckte det var aningen onödigt att klämma in det i badrummet redan nu, med tanke på att det står mitt i duschen och måste flyttas så fort duschen skall användas :) Men jag hävdar bestämt att det är bra att redan börja vänja sig vid att det ska stå där hihi

Jag har dock redan bestämt mig för att göra några små förändringar. Bland annat funderar jag på att sätta hjul på det, bygga dit en till hylla så att inte badbaljan tar upp hela utrymmet under. sen blir det nog några krokar och dyl på sidan om bordet.

Jag blir inte klok...

Jag må ha världens bästa sambo som jag älskar över det mesta på denna jord (han har dock hård konkurrans av mina älskade djur), men ibland blir jag inte riktigt klok på honom...

Här sitter vi i soffan och tittar på Morden i midsummer och helt plötsligt, taget från ingen stans, säger han: Vi skulle ha haft ett utedass som ser ut som en gran!

Vad svarar man på det?

Jo... Vad ska vi med ett utedass till? och varför skulle det se ut som en gran? (behöver jag säga att han inte riktigt hade något svar på mina frågor)

Min älskade knäppgök i ett nötskal!

Välkommen in under grenarna för att uträtta valfritt behov (!?)

Slappardag

Vi som skulle fortsätta slipa väggarna inne på kontoret i dag... Men ingen av oss hade varken någon lust eller ork, så vi har typ bara slappat hela dagen... Vi har dock sorterat barnkläder och åtminstone bestämt vad som ska ner i BB-väskan. I morgon blir det till att tvätta barnkläderna... Insåg dock att jag helt klart tagit för givet att vi kommer få en stor bebbe, för några kläder i stl.50 har vi knappt, endast två kortärmade bodys och ett par byxor typ, samtliga köpta på loppis av mamma (blivande mormor). Men vi har desto mer kläder i stl.56 och 62. Både nya och begagnade. Så klädlös behöver inte Fis vara :)

Har även fått ett mycket oroande och tråkigt besked så här på eftermiddagen. Min älskade farfar är dålig. Han hamnade på sjukhus för drygt en vecka sedan pga att han ramlat, vilket visade sig bero på en infektion han hade dragit på sig och alltså starkt försvagad i kroppen. Efter några dagar på sjukhus fick han komma hem igen med en penicillinkur. Men tyvärr så blev han tydligen sämre i dag och skickades återigen in på sjukhus med trolig lunginflammation och över 40 graders feber. Jobbigt för vem som helst, men är man dessutom 90år (inne på sitt 91:a) så är det ju väldigt allvarligt. Så jag är mer än orolig just nu...

Kämpa på älskade farfar!!!

Gissningar:

Elin - flicka, 2 februari, 3760g
Camilla - pojke, 5 februari, 3500g
Jennie - flicka, 8 februari, 4100g, 51cm
Kristin - pojke, 8 februari, 4312g
Fia - flicka, 9 februari, 4600g, 52cm
Maria - pojke, 10 februari, 3580g, 52cm
Elinlicious - pojke, 11 februari
ENDENISE - flicka, 12 februari, 3450g, 51cm
Emma - pojke, 12 februari, 3989g, 53cm
LIIV - flicka, 11 februari, 3500g, 50cm
Sanna - flicka, 14 februari, 4250g, 53 cm
Jenny - pojke, 16 februari, 3940g, 50cm

Bara att fortsätta gissa :)

Vecka 37

...och jag känner mig redo att trycka ut Fis nu... eller egentligen inte, men jag är sjukt trött på att vara gravid.

Kan ju berätta lite om mötet hos barnmorskan igår förresten. Hon kommer fortfarande inte in i min journal, var tredje besöket nu som det inte blev infört några värden och mått på mig. Att hon dessutom tappat bort sina anteckningar från de två tidigare besöken gör ju inte saken bättre. Hon frågade mig om vad mitt SF-mått varit de tidigare gångerna. Känns tryggt... NOT!
Hur som helst så har mitt SF-mått börjat öka igen efter att ha planat ut lite. Så utplaningen berodde nog på att Fis lagt sig tillrätta. För nu är h*n fixerad med huvudet ner :) Gårdagens SF-mått låg på 35, vilket nästan är uppe på min kurva igen, bara en cm ifrån.

Vi tog upp vår oro för att Fis är en stor bebbe och att jag skulle önska ett tillväxtultraljud, å det verkade som om hon tog mig på allvar denna ggn, för hon skulle kolla upp möjligheterna för det och prata med både specialist mödravården och med en aurora barnmorska om hur jag skulle kunna få hjälp. Så på måndag ska vi få svar på vad hon kommit fram till tillsammans med dem. Spännande!

Å döm om min förvåning när hon plockade fram en gammal UL-apparat för att konstatera att Fis verkligen hade huvudet ner och var fixerad. Hade sån lust att be henne kolla på lite mer delar än bara huvudet (är så himla nyfiken nu) Men hann inte förns hon sa att apparaten var så gammal att det var det enda som apparaten dög till... Nåja skönt att veta att h*n ligger redo i rätt läge iallafall.

Hade även perfekta värden i både blod- och sockervärde.

Sockervärdet skall dock höjas ikväll ;) Godisskålen är framplockad, så trevlig helg på er allihop!

Att man aldrig lär sig...

I går hade vi en mycket hektisk men effektiv dag. Först med inbokade besök på två banker därefter in på försäkringsbolaget och beställa tid för att få alla försäkringar vi behöver på hus mm. Hämtade även ut ett babyskydd genom dem, så nu kan vi ta med oss Fis hem från BB när den dagen väl kommer, hade varit lite jobbigt att behöva lämna honnom/henne kvar där...
Sedan rännde vi runt på "stan" i Ljusdal en stund för att avsluta dagen med möte hos barnmorskan samt träff med föräldragruppen.

Väl hemma tog jag mig knappt ur bilen, fick anstränga mig för varje litet pyttesteg jag lyckades åstadkomma och jag svor för mig själv att jag härdanefter ska börja ta det lugnt fram tom. förlossningen. Kvällen slutade inte helt oväntat i soffan fram tills läggdags.

I dag planerade både vi och vädret (snöstorm) för en lugn innedag. Plocka bort julen och göra lite småpyssel som tex. att packa den där BB-väskan. Men vad gör vi(?) Jo efter att julen plockats bort drar vi igång med att spackla blivande kontoret. Å så här i efterhand kan jag informera om att det är rena rama gympasset att spackla om man har foglossning. Så nu ligger jag återigen i soffan och känner mig som Agda 95. Å klockan som inte ens är 18 ännu... måste nog iallafall försöka ta mig ner till duschen och duscha av mig allt spackeldamm, samt börja hacka grönsaker, om jag skall få den där efterlängtade tacoskvällen som vi planerat att ha i kväll... Om jag har tur blir middagen klar lagom till åtta... snabbare än så klarar nog inte Agda av att prestera!

"kontoret" före... (typiskt att de mintgröna väggarna är snyggare på bild än i verkligheten)

Vet inte om det syns så bra, men listerna runt dörrar mm. har en ljusgul nyans medan taket med list är vitt. Så snyggt så :)

Halvvägs med spacklingen...

Under 30...

...dagar kvar till BF. 29 närmare bestämt! kanske dags att kolla av om vi verkligen har allt vi borde ha innan ankomsten. dessutom kanske vi borde packa den där BB-väskan som "alla" tjatar om ;) men vad ska vi ha med egentligen?

Detta är vad jag kommit på att JAG vill ha med mig:
Mjukisbyxor
Kofta + mjukt linne
Underkläder
Tofflor
Godis + Cola
hygienartiklar
Telefon + laddare
Amningsinlägg

Babyn:
Några blöjor (får tydligen på BB men för hemfärden, vi har ju ändå drygt två timmar hem)
Tvättservetter
Lite kläder i olika storlekar (i hopp om att ngt passar)
Mössa
Filt
Babyskydd (kan ju vara bra att ha med :)
Ev. ngt paket drickfärdig ersättning utifall att amningen fallerar totalt.

Älsklingen får stå för:
Kamera + laddare
Dator eller annan sysselsättning
Sen skall han väl också ha med sig:
Kläder
Mat + snacks till sig.
Hygienartiklar

Har jag glömt ngt viktigt?


Gissningar:

Elin - flicka, 2 februari, 3760g
Jennie - flicka, 8 februari, 4100g, 51cm
Fia - flicka, 9 februari, 4600g, 52cm
Maria - pojke, 10 februari, 3580g, 52cm
Elinlicious - pojke, 11 februari
ENDENISE - flicka, 12 februari, 3450g, 51cm
Emma - pojke, 12 februari, 3989g, 53cm
LIIV - flicka, 11 februari, 3500g, 50cm
Sanna - flicka, 14 februari, 4250g, 53 cm
Jenny - pojke, 16 februari, 3940g, 50cm

Bara att fortsätta gissa :)

Hemlängtan

Kul att vara gravid i ett hushåll där samtliga andra går på strikt bantningsdiet... Nä, hit med onyttigheterna tack!!
Eller egentligen behöver de inte vara särskilt onyttiga, bara det är mat och smakar ngt!

Jag längtar hem till min älskling och hans mat...


Gissningar:

Elin - flicka, 2 februari, 3760g
Jennie - flicka, 8 februari, 4100g, 51cm
Fia - flicka, 9 februari, 4600g, 52cm
Maria - pojke, 10 februari, 3580g, 52cm
Elinlicious - pojke, 11 februari
LIIV - flicka, 11 februari, 3500g, 50cm
Sanna - flicka, 14 februari, 4250g, 53 cm
Jenny - pojke, 16 februari, 3940g, 50cm

Bara att fortsätta gissa :)

Magen i bilder


Vecka 36

2012-01-08_21_58 (MMS)

Bara en månad kvar...HJÄLP!


Ska jag beställa?

Jag får inte längre på mig mina vinterskor, inte med strumpor på iallafall och känns lite knepigt att ha dem utan strumpor. Svällda fötter? nä vadå??

Funderar starkt på att beställa en 80´tals klassiker... Ni minns väl Snowjoggings!! Fula? ja, men sköna och varma. Känns liksom som det kvittar att de är fula när man skall ha dem hemma på gården och när man går ut med hunden och barnvagnen.

Så nu sitter jag här och funderar på om jag skall beställa dessa "snyggingar" haha

Hemma i Sandviken.

Så då var man hemma hos mamma och pappa igen då. M har precis vänt om tillbaka till Järvsö, men jag blir kvar några dagar i ett försök att plocka ihop alla mina grejer jag har kvar här. Det tar dock emot att packa flyttkartonger med min kropp, den är liksom inte lika stark och smidig längre.

Har iallafall lyckats hitta min asistent som jag ärvde efter farmor, så nu kan jag baka bullar nån dag framöver... Hade ju gärna velat baka lussekatter, men det är väl nästan tabu att göra det någon annan tid på året än i början av december, va?

Skickade hem den och barnvagnen tillsammans med M.

Idag tänker jag dock softa och ta det lite lugnt, på sin höjd sätta mig och rensa bland gamla tidningar och papper som jag har i en salig röra med högar på skrivbordet.

Nu på eftermiddagen tänker jag följa med till ridhuset och kolla när en vän skall rida Acke åt mamma. Skall bli skoj, hoppas han sköter sig bara, vår lille spillevink till häst!

Att något så billigt och tråkigt kan vara ...

2012-01-05_17_27 (MMS)

Att något så billigt och tråkigt kan vara så lätt och gott!


Gravidkrämpor nu så här 35 dagar innan BF

Foglossnings smärtor... check!
Konstant kissnödig... check!
Återkommande sammandragningar... check!
Känslan av att vara totalt orörlig... check!
Humörsvängningar och gråtattacker... check!
Svullna "hobbit"fötter... check!
Svullna korvfingrar... check!
Ömmande leder... dubbelcheck!

Rubriklöst inlägg ;)

I dag har vi varit och bokat tid för "låneförfrågan" på två banker, ska kolla med minst två banker till också, men dessa banker finns inte här i Järvsö så det får bli en annan dag. Saker och ting börjar bli alldeles för verkligt. Jag känner mig inte alls bekväm i denna "vuxna" roll haha...

Till råga på allt beställde jag (läs pappa) en tid för att byta kamrem på bilen nästa vecka... Så nu rullar pengarna kan jag lova, utan att jag har det minsta koll!
Nåja, har iofs suttit och knåpat ihop en kassabok för vår hushållsekonomi här på eftermiddagen så vem vet, jag kanske får koll snart.

Måste säga stort GRATTIS till fina syster som var på ultraljud i dag och fick reda på att de troligtvis väntar en liten flicka i juni! Fis gör en volt inne i magen av lycka för sin lilla kusin! Nu är jag än mer nyfiken på vad det är för en liten krabat som gömmer sig i min mage... Själv vågar jag inte riktigt gissa (därför jag vill att ni ska göra det ;).

Har hur som helst bestämt mig för att tjata lite på min bm om att ge mig en remiss till ett TUL (tillväxtultraljud) så att jag kan förbereda mig på hur stor vår Fis egentligen är. Det pratas nämligen redan om igångsättning direkt om jag går över beräknat datum. Så nån "efter-löning-i-februari-bebbe" kan jag glömma. Men å andra sidan så har jag ju ingen större lust att kämma ut en 5kg kaloss heller, så en igångsättning låter ganska lockande faktiskt!

Nä, om man skulle rycka tag i snabeldraken och suga upp blomjorden som katterna så fint spritt/sprider över hela sovrumsgolvet! fast iofs så är det ganska skönt att ha dem sysselsatta också... fattar bara inte att det kan vara så kul att jaga blomjordskulor, lite sur de kommer bli på mig när jag plockar fram monstret till snabeldrake :)

P.S.
I morgon åker jag hem och firar världens bästa mamma på hennes födelsedag!

Kattskrällen!!!!

2012-01-05_14_46 (MMS)

Kattskrällen!!!!


Dessa har jag färdigställt i kväll, Fis fö...

2012-01-04_23_09 (MMS)

Dessa har jag färdigställt i kväll, Fis första raggsockor :-)


Gissningar:

Elin - flicka, 2 februari, 3760g
Jennie - flicka, 8 februari, 4100g, 51cm
Maria - pojke, 10 februari, 3580g, 52cm
Elinlicious - pojke, 11 februari
LIIV - flicka, 11 februari, 3500g, 50cm
Sanna - flicka, 14 februari, 4250g, 53 cm
Jenny - pojke, 16 februari, 3940g, 50cm

Bara att fortsätta gissa :)

Skrivkramp...

...var vad jag fick när jag såg hur många som varit in på min blogg! men nu är vi tillbaka på den normala nivån av besökare, som jag förövrigt trivs väldigt bra med :) Var (och är) hiskeligt skrämmande att inte veta hur folk hittade hit... Men som sagt nu verkar allt vara i sin ordning igen...

Jag har liksom nog med spänning i mitt liv just nu, "bara" 36 dagar kvar till BF och jag känner mig mindre redo än någonsin. Att jag ska föda ut en unge är ju bara en otäck dröm, eller hur? Det är väl storken som kommer med ungen i ett sött litet tygpaket? Jo men så är det, det har jag läst någonstans... det är jag helt säker på!
                   
Nä, nu har jag inte gjort ett handtag här hemma på nästan två dygn (har varit fruktnsvärt trött) så kanske dags att sparka upp arslet ur soffan och göra ngt vettigt! Ta tjuren vid hornen och ge mig på en storstädning av toaletterna kanske... Ååå så roligt, guud så roligt!!!

...spark, spark...

Gissningar:

Jennie - flicka, 8 februari, 4100g, 51cm
Maria - pojke, 10 februari, 3580g, 52cm
Elinlicious - pojke, 11 februari
LIIV - flicka, 11 februari, 3500g, 50cm
Sanna - flicka, 14 februari, 4250g, 53 cm
Jenny - pojke, 16 februari, 3940g, 50cm

Bara att fortsätta gissa :)

Superkul, men hur?

De senaste två dygnen har jag haft en enorm ökning av besökare på min blogg, superkul, verkligen, Varmt välkomna!
Men kan någon tala om för mig hur ni har hittat hit? Nyfiken som bara den!

Välkommen 2012

Eftersom vi blev bortbjudna i går, ganska tätt inpå, så hade vi redan hunnit handla hem gosaker till en trerätters meny. Som vi helt enkelt har avnjutit i dag :) I går firade vi av året som varit och i dag firar vi att ett nytt år med enorma förändringar för oss har startat. Tänk, i år kommer vi bli föräldrar!! Helt galet!

Förrätt:
Vitlöksstekt toast med kantarellstuvning.
Huvudrätt:
Älgfilé på planka.
Efterrätt:
Vit- och mjölkchokladmousse.


Inte helt enkelt att spritsa potatismos med bara en plastpåse, men kan lova att det var godare än det ser ut! Den första, men absolut inte den sista ggn vi äter plankstek i detta hem kan jag lova.



RSS 2.0