Så typiskt mig...

I morgon är jag ledig, helt ledig och skulle alltså ha världens chans till en lång sovmorgon för att sedan avnjuta en riktig mysig frukost i lugn och ro. men vad gör jag då tror ni?
Jo jag bokar in Billybus hos veterinären klockan nio på morgonen! Det var den sovmorgonen det! så himla typiskt mig att inte tänka efter.

Nåja, han ska bara dit för att klippa klorna så det borde inte ta så lång tid. Den lilla rackaren har tydligen bestämt sig för att det är fullkomligt livsfarligt att få klorna klippta. Han gör motstånd "big time" så fort klotången plockas fram och är det något jag har svårt för med honom så är det att tvinga honom till något han är rädd för, därför beger vi oss till veterinären i morgon.

Tror banne mig att det inte bara är jag som kommer sakna sovmorgon i morgon, han ser lite trött ut han med, eller vad säger ni?

graviditetsstatus

Min mage har alltid putat ut pga för mycket av det goda, nu har putet dock fått en annan form och "konsistens". Magen är inte lika lös och sladdrig utan har en mer fast karraktär samt att den har en lägre position än tidigare. Så jag tror faktiskt att jag börjar få lite gravidmage, inte så mycket men lite...

Enligt statistiken borde jag ha gått upp några kilo nu också, men jag ligger fortfarande på minus i jämförelse med startvikten, inget som oroar migdock, jag har mycket att ta av och mitt mål är ju att inte gå upp mer än 10kg totalt under hela graviditeten så jag är bara glad.

Illamåendet fortsätter och verkar inte ha någon tanke på att avta heller, tack gode gud för Lergigan comp, vad skulle jag ta mig till utan dem. De gör att jag åtminstone inte spyr varje dag. Börjar bli tokig på alla runt omkring som tror att jag ojjar mig och "spelar" på mitt illamående, ni får gärna byta med mig, så det så... Tycker dessutom att jag är med och donar så gott jag kan, herregud jag står ju på jobbet hela långa dagarna trots att jag mår pyton! Nåja de flesta verkar vara förstående iallafall.

Har dessutom kommit in i en ny period av trötthet, skulle kunna sova vart som helst, när som helst och hur ofta som helst! Detta är en av anledningarna just nu till varför jag inte bloggar så mycket, jag orkar helt enkelt inte och prioriterar att sova istället. Ska försöka bättra mig ;)


Ännu en dag på auktion...

Inte lika fattig efter dagens auktion dock, dagens utrop stannade för min del på 20kr resp. 30kr! Aningen mer Linnéa-vänliga priser må jag säga :)

Kom hem med detta (fråga mig inte vad jag ska med det till):

Korg med en massa olika beslag 30kr


Gamla bokmärken 20kr


Lite av vad som fanns i korgen


graviditetsstatus

Börjar få slut på mina tabletter mot illamåendet så jag testade att låta bli att ta dem i dag... det skulle jag inte ha gjort, har mått illa och känt mig spysjuk hela dan. Nu har jag tagit tabletterna igen och mår förhållandevis bra, men måste nog inse att jag måste kontakta läkaren och få nytt recept utskrivet.

Suck... jag är så sjukt trött på att må som en urvriden disktrasa :(

Ledig helg...äntligen!

Kanske har världens bästa pojkvän...världens snällaste iallafall (och jo den bästa)! Jobbade till 20.15 i fredags och hade väl ingen större ork att ta mig de 15 mil som skiljer oss åt då direkt på kvällen. Hade antagligen varit en trafikfara inte bara för mig själv utan för alla andra längs vägen också. Så vad tror ni älsklingen gör (?) Jo han kommer och hämtar upp mig på jobbet!!! Alltså han åker sammanlagt 30 mil bara för att få hem mig redan under fredagen! Är han inte underbar så säg!

I dag lördag, har vi varit på en gårdsauktion, här i Järvsö, där jag förälskade mig i en kökshandduks-hängare som jag bara måste ha, blev en ganska dyr historia. Bestämde mig innan budgivningen att min absoluta smärtgräns var 250kr. Å det var precis vad budgivningen stannade på... men jag fick den, även om det sved i plånboken. Den skall få en hedersvärd plats i mitt och älsklingens kök sen när gården väl är våran!

Lite dåligt ljus på bilden men jag orkar inte fixa och trixa med den, men visst har den charm? gör sig dock inte lika bra på bild som i verkligheten.


jag har ju redan en...

Man kan ju fundera på varför jag är på väg att skaffa bäbis när jag redan har en :) En kulturell sådan också som läser kultursidorna i morgontidningen.



vilken vecka är jag i?

Vet inte riktigt, 13-15 skulle jag tro. Enligt mina beräkningar så är jag i vecka 15(14+4) idag, men enligt läkaren som gjorde VUL på mig i vecka 10 så var jag då bara i vecka 7, så enligt hans mätningar skulle jag isåfall vara i vecka 13(12+6) i dag. Han påpekade dock att det var lätt att mäta fel så tidigt och att jag skulle få ett mer korrekt svar vid rutin ultraljudet som är bokat till den 14 september. Så beräknad födelse torde ligga någonstans mellan 1 februari-13 februari.

Min graviditet så här långt har varit något av det värsta jag har varit med om, otaliga gånger har jag suttit med huvudet i toaletten och funderat på vad f-n jag gett mig in på och om det verkligen är värt alla uppoffringar.
Hade det inte varit för de smått fantastiska små pillren som en vän tipsade mig om och som en snäll liten läkare skrev ut åt mig så hade jag gett upp för länge sen. Med dessa små mirakelpiller så kan jag åtminstone ta mig igenom dagarna med "bara" en stark olustkänsla och illamående.

Sen så ska vi inte snacka om huvudvärken och min ichias som bara blir värre för varje dag som går. Å som jag tidigare klagat på, värmen!

Men det finns ju de som har det värre, så man ska väl vara glad antar jag.
Nedan en bild från VUL:et i vecka 7 (el.10). Vad som är fram, bak, upp och ner har jag faktiskt ingen aning om, så pedagogisk var inte läkaren.


haha...brukar jag ljuga(?)

Flera stycken som har frågat om det verkligen är sant och om det som står på bloggen verkligen stämmer. En fråga tillbaka, brukar jag ljuga? ;)

Jag väntar...


Behöver mer tid...

Hittade denna bild som jag tydligen ritade vintern 2008. Var länge sedan jag tog mig tid för att teckna, tror nästan detta var senaste alstret...

Inte för att skryta eller något i den stilen, men inte är jag väl helt talanglös(?) Tänk om man bara hade mer tid till att göra sådant man tycker om att göra!


klagohäxan är i farten

Jag vill egentligen inte vara den som klagar, men eftersom alla ni andra (jo här drar jag er alla över en kam) klagar på snön och kylan på vinten så är det inte mer än rättvist att jag får upplysa er om hur otrevligt jag tycker det är med hög värme och stekhet sol.

På vintern har man ju iallafall valet att klä på sig mer för att komma ifrån kylan... men det är jäkligt svårt att klä av sig något mer, när man i bara underkläderna ligger utsträckt framför en fläkt som går på högvarv och ändå är klibbig och helt utslagen av värmen!

Visst jag gillar sommaren också, den har sina fördelar, men jag vill ha gammal hederlig svensk sommar ("max 25 grader i skuggan"-sommar), inte sådan här medelhavsvärme eller vad man nu ska kalla det. Så här på kvällen har jag trots att fläkten fortfarande går på högsta nivån hela 33 grader i mitt sovrum(!) Olidligt är vad det är. Hade jag haft en kyl stor nog att krypa in i hade jag bosatt mig där resten av sommaren.

Å låt mig påminna er om att jag ännu inte börjat klaga på alla vidriga insekter som hör sommaren till...

Längtar...


En till som längtar...


RSS 2.0