Kändis i sikte

Stötte på en kändis i dag :) Både på Loppisen och sen på "OweJanssons". Å vilken kändis sen... Amanda från Bonde söker fru... Haha eller så var det någon som var j-vligt lik henne, både jag och M trodde nämligen att det var hon. Men vad gör hon i valbo liksom(?)


Loppisfyndat

Eller ja...fyndat vet jag väl inte om jag skall kalla det, den nådde min smärtgräns på 300:- Men gullig var den, så jag kunde inte låta bli!


Suck... j-vla ryggslut/höft

Verkar som det blir ännu en sömnlös natt :( 

Tänker kolla på ett program på svtplay i hopp om att det är sövande....

Varför ska jag alltid ha otur...

fy vad mesig massage jag fick på spa:t :( 

Vi var totalt sju stycken varav sex valt massage och en bodyscrub. De var tre personer som skulle utföra behandlingarna. en efter en kom mina kollegor ut å pratade om hur bra massagen var och att de fått tips på övningar för att lätta upp spänningar osv. Så var det min tur... Jag fick gå till en tjej som tidigare hade gjort bodyscruben på kollegan som valt det (som var jättenöjd med den), Det började bra, hon frågade om jag ville ha ren ryggmassage eller om jag ville ha lår och vader också. Ren ryggmassage sa jag, det är ryggen jag har problem med! Hon ställde några frågor om vart i ryggen o.s.v och sa att hon skulle börja ganska mjukt och att jag fick säga till om hon blev för hårdhänt... Sjukt bra tänkte jag. Men fy vilken besvikelse... det blev nämligen aldrig något mer än mjuka "smekningar" på ryggen. Skulle kunna likna det vid hur det känns när någon smörjer in solkräm på ryggen när man är på sandstranden. Jag ville ju ha riktigt djupgående massage, men icke sa nicke... en rygg insmörjd med olja var vad jag fick. Grymt besviken!


Symaskinsolja kanske vore något :)

Somnade till slut och vaknade vid tiotiden av att jag fick solen i ansiktet :) Känns dessutom mycket bättre i dag, känns "bara" som höftkulorna och knälederna skulle behöva lite smörjning. Man skulle ha haft ett hål (precis som symaskinen) där man kunde droppa in lite olja då och då :)

Nu ser jag verkligen fram emot kvällens massage, ska bli så underbar skönt. Stället vi ska till ligger i Valbo och är ett jättemysigt litet relaxställe som heter AQUA spa och relax. 


Värk :(

Klockan är strax över fyra och jag har inte somnat ännu! Har sådan oerhörd värk, främst i knäna och höften, men egentligen så värker det i hela kroppen. Var faktiskt jättelänge sedan jag hade så här ont. Har klarat mig förvånandsvärt bra och länge på att ta en ipren på kvällen. Men jag är inne på tredje tabletten för dygnet nu, utan minsta lindring :(

I morgon kväll, eller vänta, i kväll(!) skall jag på spa med jobbet (om jag tar mig dit) ska bli skönt med bubbelbad och massage, välbehövligt om inte annat.

Enda positiva i att jag inte kunnat sova är att dockan numer är påklädd! Virka dockkläder = sånt larv jag gillar att pyssla med.


Ellos leverans

Hämtade ut min beställning från Ellos i förrgår. Har provat och funderat en del och tyvärr så åker det mesta tillbaka. Vissa plagg var små, andra stora och somliga var bara konstiga eller fula. Men lite behöll jag :)

En blå jeanstunika, ett par svarta leggings, en grå/vit stickad kofta, ett par svarta mjukisbyxor, en grå stickad bolero, två uppsättningar sängkläder och eventuellt ska jag byta en grågrön tunika till en storlek större.


Dagens "före jobbet" projekt...

Virka kläder till den nakna dockan :)


Arvegods

Mamma och Pappa har nu plockat ur det sista ur farmor och farfars gamla lägenhet, och trots att alla har fått möjlighet att komma och kolla på kvarvarande saker så var det ingen som hade gjort anspråk på dessa underbara små dockor. Vilket jag blev mycket glad för, eftersom de därför nu finns i min ägo :) Är de inte underbara?


Klart han är snyggast!!

Deltog lite på skoj i en tävling på Dressyrmupparnas blogg. Tävlingen gick ut på att man skulle skicka in bilder på sin arab så skulle de rösta på vilken de tyckte var snyggast. Skickade in några bilder och (självklart) vann vår älskade "Acke" (Wivace) KUL!!

Det är något med hennes röst som jag gillar!


Månadens säljare(?)

Man får sota om man klagar... haha igår klagade jag på att det var för lungt på jobbet, vilket jag verkligen fick sota för i dag, har varit helt galet! Men kul var det :) Å gissa om jag krängt grejer... borde få utnämningen "Månadens säljare" bara efter denna dag :)

Hemtentan inlämnad

Wiiho... astro- och geofysik hemtentan är inlämnad!! Känns så oerhört skönt att kunna släppa den nu för ett tag. Vågar nog lova att jag blir godkänd också, ja så kaxig känner jag mg ;)

När jag ändå var in till Gävle för att lämna in tentan så var jag upp i farmor och farfars gamla lägenhet och tittade en sista gång på grejerna som är kvar där. Hittade några dukar som jag la beslag på :) (med lov av pappsen) Tycker dock att det är lite jobbigt att gå igenom farmors virkade alster och INTE ta hand om dem. Förstå hur många timmar hon har lagt ner på dem, men tyvärr så kan jag ju inte ta en massa saker som jag vet att jag antagligen aldrig kommer att använda. Men det gör ändå lite ont inne i hjärtat.

Saknar farmor så oerhört mycket! Min gokärring! Snart ett helt år sedan hon gick bort :(

Har även jobbat några timmar i dag. En rätt så seg arbetsdag måste jag säga, få kunder och inte så mycket att göra.


Bay the way...

...så tror jag att magsjukan är över :) En kort men intensiv magsjuka var vad jag fick. Helt underbart att kunna äta igen! Hoppar dock över att åka in till skolan som planerat, vill ju vara på den säkra sidan. Blir till att plugga här hemma istället. Får se om jag vågar mig iväg på födelsedagsfika i kväll, vill så gärna, men vill ju inte riskera att smitta någon om jag inte är 100% frisk, fast det tror jag iofs att jag är :)

Mer av det jag beställde...

Axplock ur min beställning :)



Behövlig klädbeställning

Klickade hem en massa nya kläder från Ellos i dag. Blev dyrt som vanligt :) Men med tanke på att M får max en tröja och ett par byxor för 1000 spänn, och jag nu fick flera tunikor,  flera byxor, leggings, bh:ar och en kofta för det dubbla så tycker jag ändå att jag har gjort ett klipp :)

Beställde bland annat denna kofta (349Kr) som jag gillar skarp på bilden, hoppas den motsvarar mina förväntningar bara. Fanns i grått som här och i gammelrosa. Hade världens beslutångest vilken jag skulle välja, men fegade ur och tog den grå. Kanske beställer en rosa också om den grå passar :)

Sjuk

Rädd för att jag fått magsjuka :(

Hoppet ligger i att jag bara ätit något dåligt, eller att det är efterföljande sviter från nattens migrän. Hur som helst så vågar jag inte äta ngt mer. Får se det som en bantningskur (välbehövligt om man ser det från den sidan). Blev hemma från jobbet som ni kanske förstår, hade hoppats på att jag skulle ha orkat göra tentan helt klar (pyttelite kvar) men har varit helt slut och sovit mestadel av dagen. hoppas, hoppas jag är piggare i morgon.

Nu skall jag lägga mig i soffan framför tv:n och fortsätta min slappardag... dricka lite the kanske.


Sömnbristen gör sig påmind

Är strax på väg mot jobbet igen, efter en helgs ledighet(?), ledigheten syntes dock inte till så mycket, mest tentaplugg faktiskt.

Måste säga att riktig ledighet inte skulle sitta helt fel just nu, jag är såå trött! Trodde jag skulle få sovmorgon i morse, en sån där lång sovmorgon, där jag skulle få sova tills jag vaknade av mig själv. Tyvärr så vaknade jag av telefonen redan strax efter åtta. Visserligen ett rätt så trevligt samtal från en annan arabhästuppfödare, men gick ju inte att somna om efter det. I morgon SKA jag dock se till att sova ut ordentligt. så nåde den som ringer och väcker mig då!!


Frökatalog

Har suttit med näsan i vårens frökatalog den senaste timmen, finns så mycket jag vill ha. Tyvärr (eller ska vi säga som tur är) så funkar det ju inte att odla vad som helst här uppe i landet. Dessutom så har jag ju ingen trädgård ännu. Men nästa år vid den här tiden kan jag garantera er att jag kommer tillbringa mer än en timme i katalogen :)

Ska göra en liten beställning, men har svårt att begränsa mig, kan bli dyrt det här...


Ännu en dag i pluggandets tecken

En heldag i skolan, idag ska hemtentan bli helt klar, eller iallafall så klar att jag kan lämna in den. Så här "i tid" var det länge sedan jag var med någon inlämning, hemtentan ska egentligen inte vara inne förrens på fredag. Men eftersom jag jobbar till åtta på kvällarna resten av veckan så har jag inte så stort val.

Har lämnat in flera jobbansökningar de senaste dagarna, så nu får ni hålla tummarna för mig. Även om jag trivs på mitt nuvarande jobb så måste jag ju söka nya jobb utifrån min utbildning :)


Den som väntar på något gott (väntar alltid för länge)

Haft en helt okej dag, trots allt plugg som ligger på axlarna och tynger. M stannade kvar hela dagen och vi tog oss en sväng till Valbo och gick på Ikea och Mio, drömde oss bort bland möblerna och planerade för vårt framtida kök. Ibland måste man ha sådanna stunder. Speciellt när man som vi, vet vart och i vilket hus vi skall bo, men inte har möjlighet att ta över det ännu. Att med jämna mellanrum vistas i huset där i planerar vår framtid men ändå inte ha riktigt tillträde är faktiskt jobbigare än vad det kanske verkar. Otålig som jag är, så vill jag ju helst sätta igång på en gång och att allt ska ske direkt. Att då bli tvingad att vänta är drygt, speciellt eftersom jag(vi) har så mycket ideer och planer vi vill genomföra!


Bra och produktiv dag!

I går fick jag hemtentan, i astro- och geofysik, som jag våndats något oerhört mycket inför. Men nu efter en mycket bra och produktiv dag så känns det som om det är lungt, mer än hälften av tentan är helt färdig typ. Ska bara utöka svaren på några frågor som jag inte orkade formulera, men det är svar som jag lätt kan åstadkomma när jag bara tar mig tid för dem.

Egentligen så är det bara två räkneuppgifter som jag inte har svaret på ännu. Vet inte ens om jag tänker försöka klura ut dem heller. Jag vill bara ha ett godkänt i kursen så att jag kan gå vidare, och ett godkänt borde jag få utan några som helst problem (känner mig kaxig som satan).

Gillar verkligen hemtentor, man lär sig så oerhört mycket mer på att sitta med böckerna och leta reda på och läsa sig till svaren, än att försöka råplugga inför salstenta. Nu känner jag verkligen att jag har ganska mycket kunskap om rymden och jordens klimat, även på ett djupare plan. Något som tidigare salstentor inte har gett.

Kvällen kommer bli kanon den med, M kommer ner på en blixtvisit, till och med i morgon, så jag får trevligt sällskap och lite lördagsmys, vad mer kan man begära?

Känner mig stark och bra till mods, njuter som bara den :)

Trevlig kväll!

Krabbnebulosan :)


Kom med posten idag

Det lönar sig att fördriva tiden på internet ;)

Har vunnit ett halvt kilo godis från Haribo!

Detta ska jag banne mig testa!


Programtips!

På SVT2 sänds det på fredagar ett program som heter Trädgårdsapoteket. Jag kollar som vanligt på svtplay :)

Är ett program om hur man kan använda sig av olika växter i tillagningen av botemedel, kurer, kosmetika o.s.v
Ett program för alla som är det minsta intresserad av växter, dess effekter och hälsokurer.

Blir ju inte sämre av att programledaren James Wong är söt som socker ;)


Jaha men då förlåter jag dig då...eller så inte!

Ännu argare om det nu är möjligt! Glömde nämna i det tidigare inlägget att jag i min vrede skrev ett litet mindre argt mejl till berörd lärare med mina åsikter (Jag försökte föra fram dem så snällt jag bara kunde)

Önskar att jag kunde redovisa hans svar i sin helhet här på bloggen, men inser att det kanske inte är så smart (även om han knappast vet om eller läser detta).

Hur som helst så påstår han att frågorna är skrivna så att anknytningen till litteraturen ger en viss gräns i självständigheten i svaren. Att (citat:)"...aldrig så brillianta reflexioner" kan kompensera utvecklingen av läst litteratur. ÖÖööö...påstår han här att jag INTE skulle ha läst litteraturen? Å vadå aldrig så brillianta reflexioner(?) vad menar han egentligen att jag har gjort?

Han poängterar också att angivelsen av sidnummer är viktig i hans bedömning. (citat:)"När man anger sidnummer har man också läst, eller kollat även om man skulle ha fått tips av någon annan." Återigen, menar han att jag skulle ha "fuskat" mig till mina reflektioner, eller vadå(?)

"Litteraturen är inte en språngbräda för egna reflektioner utan ska presenteras sakligt och allsidigt. Det kan hända att ni som är vana vid exempelvis läsloggar har tolkat uppgiften mer fritt.  Bland annat handlar det om att läsa instruktioner så som läraren har tänkt sig dem och förhoppningsvis och kommunicerat till studenterna." Jaha...(?) typ tvärtom vad alla andra lärare tjatat om i tre och ett halvt år, men okej... det borde jag ju ha fattat, jag skulle ju tolka uppgiften utifrån hur han hade tänkt sig den...
SUCK! Jag ger upp, jag är väl j-vligt dålig på att skriva då!!

Jag som hade tänkt att bloggen bara skulle innehålla trevliga saker, får skärpa mig i fortsättningen, men ibland måste man bara avreagera sig lite, förlåt!


En hård spark i arslet är vad han skulle ha...

Jag är arg idag :(

Fick tillbaka hemtentan jag gjorde innan jul, med kommentarer och krav på komplettering angående missade sidhänvisningar på gjorda referenser. Kompletteringsbiten känns ju väldigt onödig i mitt tycke, men accepteras.

Vad som dock gör mig så förbannat arg är att ena delen av hemtentan, som rättats av den manliga delen av de två lärarna, är helt sjukt misstolkad. Han verkar fullkomligt ha gått in för att missförstå mig. Han har lämnat kommentar efter var och varannan mening (inlämningen är helt nedklottrad av hans kommentarer) och kommenterar så löjliga saker att man blir gråtfärdig av hans totala avsaknad av förståelse.

Jag skrev tillexempel på ett ställe angående läraryrket att vi utbildar framtiden, dess ledare och invånare. Och visst jag ser nu att meningen är klumpigt formulerad, men de flesta tror jag ändå förstår vad jag menar. Hans kommentar är att han inte förstår hur jag menar med att jag utbildar framtiden. Kan framtiden utbildas? är hans motfråga. Detta är bara en av alla enligt mig onödiga kommentarer.

Har aldrig tidigare under hela lärarutbildningen fått klagomål på mitt sätt att skriva förens nu. I utbildningens sista kurs, en 7,5 poängs grundkurs på A-nivå!! Det komiska är, att i den andra delen av tentan som är rättad av den kvinnliga delen av de två lärarna finns inte en enda negativ kommentar, bara positiva (om man bortser från två glömda sidhänvisningar).

Självkänslan har iallafall fått sig en törn idag :( arg och besviken är vad jag är!


Jag och babsan tog oss en sväng i Gävle city...

... ja inte tillsammans då, utan var och en för sig (jag med M och han med hunden). Fast var ju iofs inte babsan, utan snarare Lars-Åke :)

Kuriosa: Tror hans hund heter Tarzan, precis som min (familjens) tidigare hund hette :)


går inte att förtränga längre

Allvaret böjar smyga sig på :(
På torsdag är det "inför tentan" lektion i Astro- & geofysik kursen och på fredag skall ett grupparbete redovisas, ett arbete som vi inte ens har påbörjat :( Man skulle ju kunna säga att min lediga tisdag är räddad!

På fredag får vi även hemtentan, suck! Ser inte fram emot den direkt. Att sedan lyckas kombinera tentaplugg med arbete kan bli rätt krixigt.

Suck, är så grymt less på att studera!!

tacopizza

I kväll blir det tacopizza till middag. Enkelt, snabbt och gott!!

Tortillabröd, med salsa, tacofärs, squash, majs, lök och ost. Till det har vi creme fraiche och en vanlig sallad.

Mumsfillibabba! (faktiskt godare än hämtpizza)

Middagsgäster: Jag, Magnus, syster Agnes och hennes Rasmus.

Hästvakt = hästproblem

Är hästvakt, i helgen, tillsammans med syrran. Visserligen till våra egna hästar men helt utan hjälp från mamsen och papsen. Å av någon konstig anledning så brukar hästarna alltid hitta på hyss och dumheter när mamma och pappa är bortresta, denna gång är inget undantag!!

Telefonen ringde, syrran svarade och i andra ändan var det mamma som blivit uppringd av grannen som medelat att våra hästar var lösa!

Grannen hade ridit förbi våra hagar då "Lillfisen" (FW Waseem) krypit under trådarna. Självklart så följde hans mor Witia och hagkompisen Wilya med på hans hyss och plötsligt hade hon (grannen) tre nyfikna araber efter sig i haserna. Turligt nog så var vi hemma så vi sprang ut och fick med hjälp av grannens man tag på hästarna efter några vändor fram och tillbaka på vägen här utanför.

Så nu ska jag snart ut och laga stängsel :(

Varför händer det alltid sånt här när mor och far reser bort(?) Är övertygad om att hästarna gör det på ren djävulskap! De är iallafall inne nu, i någorlunda säkert förvar. Något tidigare än planerat, men de får fasiken skylla sig själva!

Min Wilya som var en av rymmarna!

Utspökad råtta :)

dsc01194 (MMS)

Utspökad råtta :)


Utspökad råtta :)

dsc01196 (MMS)

Utspökad råtta :)


Jag ser ljuset...

Jag ser ut genom mitt fönster igen, Tjihoo

Vardagslyx för ömma fötter

Mmmm... detta var skönt!

Först så masserade jag båda fötterna med liniment. Sen virade jag in dem i en VARM fuktig handuk. Hela fotpaketet plaserades sedan i en plastpåse och nu sitter jag här uppkurad i sängen med kuddar och duntäcken, fötterna i "linimentpaket" och datorn i knät, redo för att kolla på något program på svtplay.

Vardagslyx när det är som bäst!

Linimentet jag använder går att köpa här, eller så kommer ni in till mig i butken :)


Minskar ju inte direkt

Snööverhänget har växt över natten, tror bestämt att jag får skicka upp någon att skotta taket!
Själv ska jag återigen jobba i dag, ingen ledig trettondag här inte. Men vi har "bara" öppet till 18 iallafall.

Undrar om jag kan få in fler orginella odlingsförsök i mitt fönster(?) börjar dock bli lite trångt Haha...


I dag fyller världens bästa mamma år! Grattis Mamsen!

Det goda livet

Världens bästa Sanna tipsade mig häromdagen om ett tvprogram som sänds på Ettan. Det goda livet heter det, och är ett program med filuren nedan om mat, odling och jakt. Är ju egentligen lite kluven ställd till jakt, men i denna serie verkar det som om den goda sidan av jakten tas upp :) Mat på bordet! Egentligen så är det mest ett matprogram, men jag gillar verkligen den unika stilen på programmet, lite som Per Morberg fast ändå inte.

SVT:s beskrivning av programmet lyder som följer:

Hugh Fearnley har valt att leva nära naturen, av egenodlade grönsaker och kött från grannarna. Han njuter av lantgårdsarbete, trevligt sällskap och god mat. Hugh vill skapa förståelse för hur vi väljer vår mat, att vi tänker på vad det är säsong för just nu, odlar det lilla vi kan och köper resten så nära råvarornas ursprung som möjligt. En serie som ger inspiration, handfasta tips och rikliga exempel på vad var och en av oss kan göra. Och så massor av goda recept förstås.

Rekomenderas om ni gillar mat och odling, som jag.

Jag tittar på programmen, på svtplay. finns två specialprogram (det ena sänds till och med 10:e januari) samt en serie på sju program. Enjoy!

Hugh Fearnley


Bruten tå(?)

Igår när jag jobbade försökte jag, trots min korta rock, nå och hänga om kläderna på de översta krokarna. Jag stod på tå och hoppade samtidigt som jag försökte kasta upp galgarna i rätt position. Det är inte lätt att vara kort i rocken kan jag lova. Hur som helst så när jag stod där å balanserade på tå, på ett ben (inbillar mig att man kan sträcka sig ytterligare någon millimeter om man står på ett ben) och tar ett ynka litet pytte skutt för att nå med galgen så smällde det till i foten. Gjorde ont då direkt, men smärtan försvan relativt fort. Så jag brydde mig inte mer om det.

I morse när jag klev upp kände jag av en viss smärta på ovansidan av stortån som "strålade" upp mot ovansidan av foten. jaha en sträckning var min tanke (och säkert sanningen också). Men förutom den smärtan jag får i hälarna av att stå och gå hela dagarna så har smärtan i tån ökat under hela dagen, och jag kan nu bara gå på utsidan av foten. Så nu börjar jag fundera på om jag har brutit något litet ben i tån/foten. Vad tror ni?

Jag litar inte riktigt på mina egna eventuella hypokondrikergissningar ;)


Dumma mobiluppladdning

Haha ignorera senaste bildinlägget, skulle skicka bilden från mobilen, men den kom ju på sniskan och tydligen så går det inte att ta bort mobiluppladdade inlägg :( Gick visst att ta bort :)

Nåja, skickade bilden för att visa den fina solgardinen jag har utanför fönstret ;)
Undrar när snööverhänget tänker dimpa i backen(?) Vet av erfarenhet att det låter och känns som en jordbävning ungefär, så man kan ju hoppas på att det inte sker nattetid, för då kommer lilla Linnéa flyga upp med hiskelig fart Haha...

Denna gång rättvänd.

orkar egentligen inte

Drygt tio timmar jobb utan en droppe kaffe. resultater(?) onda fötter och en molnande migrän på gång. I morgon väntas mer jobb, så om inte mitt huvud ska trilla av så måste jag nog sova nu...

Min blogg verkar ha krånglat och krävt lösenord en del av dagen...inte mitt fel, jag har inget lösen för bloggen!
men nu verkar det funka iallafall :)

NATTI


klipp klipp

Medans de flesta blir snygga efter att ha varit hos "frissan" så är min hund Billy nog ett undantag!

Eftersom han har en päls som växer sig hur lång som helst och en matte (jag) som hatar krävande pälsvård så klipps han med jämna mellanrum. Brukar vanligtvis räcka med två-tre gånger per år, tidig vår, sommar och höst. Vintertid brukar han få ha den kvar för värmens skull. Men idag fick jag nog när jag försökte reda ut de miljontals små tovor som bildats. Fram kom saxen!

Han är inte vidare lättklippt den lilla krabaten direkt, han ålade sig ur min famn minst hundra gånger. Brukar använda mig av en klippmaskin, men eftersom den "klipper" så kort (2mm) och jag ville ha lite mer päls kvar denna gång, det är ju ändå vinter, så fick det bli saxen på hela hunden. Snyggt? nä, hackigt och ojämnt... men praktiskt!!

Billybus gick från att vara en söt knähund (något långhårigare än på bilden, men glömde ta ett "före"kort)


...till att bli en öh...hmmm...råtta(?)


Kan tillägga att det tog ca 4 timmar att klippa den lilla odågan... :)

Hästliniment is the shit!!

Trots min lätta fobi för fötter (ja, även mina egna) så har jag nu den senaste timmen masserat mina fötter med hästlinimen. Å gud så skönt! hade självklart varit skönare om någon annan masserat dem åt mig, men bättre själv än inte alls.

Trodde inte att linimentet skulle göra så stor nytta på min hårda fotsulor, men herregud så skönt med den först värmande massagen och sen avkylande effekten... me like!

Nu ska fossingarna få lite vila, jag med, mot sängen. Nattinatti


Aaajjjeee

Mina fötter värker! Det dunkar i dem som om blodet var tvunget att pressa sig genom varenda litet blodkärl med hjälp av att hamra sig fram. Benhinnorna känns av de med. Anledning(?) En dag på jobbet HAHA

Alltså jag måste verkligen skaffa mig riktigt bra skor att jobba i, foppatofflorna var skön i ca 30min, sen började jag känna av hälarna. Helt sjukt egentligen att man inte ska klara av att stå och gå en hel dag utan att få ont. Men tror dock inte det beror på att jag är otränad denna gång, utan ovana och helt fel skor är sannorlikt största boven.

Hade planerat en del aktiviteter i stallet så här på kvällningen, men tror fasiken att hästarna får ta det lilla lugna idag med. Är ledig i morgon så jag kan ju ta en rejäl promenad med dem då istället.

Nu blir det soffläge med fötterna högt i luften!


Nu gäller det

På med ansiktek (har ju nästan glömt bort hur man sminkar sig) och iväg mot butiken med ett stort leende på läpparna.

Foppatofflorna åker fram som innetofflor, annars kommer nog inte mina små fossingar orka med att stå en hel dag nämligen. Snyggt? nä verkligen inte, man vad gör man inte för att få det behagligt.

Off to work!


Tillbaka till vardagen

I morgon är det första dagen på jobbet, eller har ju jobbat där förrut, men varit tjänstledig för studierna och bara jobbat på sommarlov osv. Men i morgon börjar jag på riktigt igen, åtminstone så länge som jag inte får något lärarjobb.

Ska bli kul, men lite nervöst. Gäller att komma in i hästsnacket igen, sätta sig in i trenderna som gäller just nu osv. Är ju helt lost haha

Nåja går nog bra. Lite ovant att jobba till sent på eftermiddagarna bara, mjukstart med helg, jobbar "bara" till 18.15


Härmapar mig

Tar efter bästa Sanna och gör en liten återblick över året som varit och en förhoppning om 2011.

Det bästa med 2010

* Alla tillfällen med älsklingen, M.

* Allt planerande tillsammans med M.

* Bilsemestern med M i somras.

* Den varma soliga sommaren och den snöiga vintern.

Det som var mindre kul

* 2010 var ett tungt år på många sätt. Skolan ska vi inte ens prata om, fy bubblan

* Min älskade farmor lämnade jordelivet. Något som tog hårt på mig. Saknar henne så sjukt mycket.

* Ekonomin, jag säger bara Studielån!!

* Att behöva ta farväl av två underbara hästar, Saldo och FW Wahid. Vila i frid!

* Oron över att ett av våra avelston kanske bär på en ärftlig skelettsjukdom.

Vad jag ser fram emot 2011

* Att få flytta till Järvsö tillsammans med M och bygga bo :)

* Att få plocka ut min lärarexamen.

* Börja tjäna pengar igen och kanske unna sig en och annan pryl och lite lyx.

Vad jag inte ser fram emot 2011

* Att fylla 30. Ålderskrisen är nära!

* Känna mig pank igen, dock efter husköp.

* Risken att få ett tråkigt besked angående vårt underbara avelsto.

Nyårslöften för 2011

* Röra på mig mer, gå ner i vikt och börja rida igen.

* Ägna mer tid åt mina djur som har fått lida en aning för mina studier.


Vårt blivande hem :) kräver en del renovering innan det är i toppskick, men kommer bli så fint!


Mina älsklingar som jag ska ge lite mer tid framöver: Yoga, Wilya, Wielona och Billy


Saknar henne så oerhört mycket, min älskade farmor!

Saknad, Saldo!


Saknad, FW Wahid!


RSS 2.0