Järvsö

I Järvsö och vilar upp mig. Ni fattar inte hur väl jag är värd det just nu...

Fång

Var på en mycket bra föreläsning av Ove Wattle om sjukdomen fång i går. Det var Hästlyftet som annordnade det hela. Han förklarade bakgrunden bakom sjukdomen och vad man kan göra för att upptäcka fång innan det bryter ut ordentligt osv. Fast någon riktig förklaring till VARFÖR sjukdomen bryter ut vet man ju inte riktigt ännu, bara att det är en störning i mag- och tarmfloran. Känner mig verkligen mer förberädd och bättre rustad för framtiden i fråga om fång nu... Finns chans att gå på föreläsningen igen, i bollnäs, i början av april, tror det var den 4:e eller 6:e.

Rekomenderas varmt!

äntligen en uppdatering :)

Här har det hänt en hel del, återkommer till det lite senare. Men största anledningen till att jag inte uppdaterat den senaste tiden ligger i att vårat internet inte har funkat. Men i dag kom det ett nytt modem på posten så nu skall detta förhoppningsvis fungera ett tag.

Mycket glädjande att se att ni inte svikit... statusen på bloggen har legat på en ganska jämn nivå, Ni kan inte fatta hur uppmuntrande det faktiskt är.

En liten uppdatering vad gäller försäljningen av Wilya, Hon gick igenom veterinärbesiktningen med ett helt okej omdöme :) Röntgenplåtarna visade att hon var helt fri från eventuella lösa benbitar eller cystor. Hon såg helt enkelt riktigt bra ut på plåtarna. Enda anmärkningen låg vid några mjuka gallor på bakbenen, något som veterinären dock så väldigt lätt på med tanke på den senaste tidens halka och det faktum att hon går oskodd och att hon troligtvis gått och varit en aning spänd. Tror tjejen blev nöjd, för som det verkar så vill hon ha henne. Hon skulle dock resa bort under påsk, så Wilya blir kvar här hemma tills efter påsk. Vilken klippa hon är förresten; Vi har ju tränat lastning och hon är helt orädd och okomplicerat, går in utan problem, står helt still när man kör och tar det lungt och försiktigt när hon backar ut. Helt underbar är hon min lilla gofia.

Javisst ja, veterinärbesiktningen visade 1/2grads hälta runt om efter böjprov. Något som också troligen berodde på halkan. dessutom så sa veterinären att det är inget man bryr sig om så länge det ligger på alla fyra. hade däremot hältan varit större på ett av benen så skulle det vara mer anmärkningsvärt. Men att ha en halv grads hälta runt om är tydligen väldigt vanligt och inget man skall lägga någon vikt vid. Skönt tycker jag. Hon kommer bli en pärla inom distansvärlden, det är jag helt säker på!




Tlött

Är så grymt trött! Att jobba 10,5 timmar i sträck, två dagar i rad, är faktiskt jobbigare än vad det kanske låter. Blir till att hoppa i säng redan nu. Vet att jag inte uppdaterar bloggen så ofta just nu, men jag lovar, inom kort ska jag bättra mig :)

veterinärbesök

Har haft veterinären här för att vaccinera alla poppohästarna samt chipmärka lillfisen. Lillfisen, den lilla bråkstaken var bångstyrigare än vanligt och trots att han fick lungnande för 150kg häst (han väger väl strax under) så var han helt knäpp. Stackarn var tvungen att få ännu mer lugnande, vilket tids nog iallafall tog och det ordentligt. Han vinglade oroväckande ett antal gånger, helt sjukt att han inte ramlade omkull. För totalt fick han lungnande för 300kg häst, alltså mer än dubbelt hans egentliga behov.

Nu är iallfall Wilya ännu ett steg närmare försäljningen. Nu ska vi bara ta och kontakta ATG för besiktning. Sen är hon redo att åka till sin nya ägare... Snyft!


*svordommar*

Sjukligt trött... om jag vaknar med migrän i morgon också så blir jag galen...

Migrän

Varför vaknar man alltid med huvudvärk och illamående när man äntligen är ledig och skulle behöva vara ett piggt enegiknippe för att lyckas hinna med allt man borde. Tar en alvedon och lägger mig en sväng :(

jaha(!)

Vad bloggar man om när man inte gör annat än jobbar om dagarna? inte alls eller(?)

Fast har iofs varit på ett trevligt födelsedagsfika för en glad 30-åring i kväll efter jobbet :) Men hur roade är ni av det(?) inte alls antagligen.

Nä om man skulle ta och sätta några frön, så att man fick lite växtkraft här i livet.

Fredagsmys när pappa bestämmer...

...består av hemköpt pizza :) (Pappa betalar)

Verkar dock som om jag har krymt magsäcken efter magsjukan, fick knappt i mig halva. Så nu har man finfin matlåda till jobbet i morgon.


Wilya

Verkar som om tjejen som kollade på Wilya vill ha henne... gah tror inte jag är helt redo för detta egentligen. Min lilla "sessa", hur ska jag klara av att se henne åka? Hur ska jag kunna lita på att hon verkligen får det så bra som det verkar? Har grym ångest...

relativt frisk!

Skönt att vara lite piggare igen, de senaste dagarna har varit en riktig pärs! Idag har jag dock orkat mig ut en stund i solen, vi tog oss till och med en kortare promenad. Annars har jag inte gjort så mycket om jag ska vara ärlig.

Nu ska jag och M plåga oss igenom Big Brother... hur kan det vara så underhållande att kolla på ett gäng mediakåta ideoter... (de är förresten inte bara mediakåta)

Blää för att vara sjuk...

Ligger och degar framför tv:n, orkar inte göra så mycket mer. Känner mig helt utslagen!

M är dock en riktig gentleman och servar mig med allt jag kan tänkas behöva. Men jag är nog inte något vidare sällskap i gengäld, tyvärr. Stackarn...

Blir ju inte bättre av att man ligger här och kostar pengar heller... (utebliven lön pga sjukskrivning)

Nä, blää för att vara sjuk!!

Bakfull?

Har fått magsjuka för andra gången detta år... 2011 börjar verkligen dåligt :( I förgår natt började det, tillbringade större delen av natten på toaletten. I går låg jag totalt deckad i sängen precis hela dagen förutom några besök på tidigare nåmnda toalett. Fick i mig en liten tallrik kräm på kvällen, men det var också allt.

Är pga detta kvar i Järvsö. Å blir nog kvar i morgon också, för även om kräkandet har slutat (förhoppningsvis) så är jag yr och vinglig på benen. Inte det bästa att försöka köra bil då kanske.

Nu ska jag lägga mig på sängen och försöka få taket att sluta snurra...

Känner mig ordentligt bakfull, synd att jag hoppade över festen bara...

RSS 2.0