Otränad

När lillfis är ute ska jag tamejfan ta tag i min träning! Är helt slut i kroppen och då speciellt ryggen, efter en dag med städning och flyttkartongsuppackning.

Har trots de mindre roliga sysselsättningarna varit skönt att äntligen haft en riktig "hemmadag". Bortsett från tre hundpromenader så har jag varit inne och strosat hela dagen. Har hunnit med en del också, bla. rensat och städat skafferiet och städskåpet i köket, plockat upp en del flyttkartonger och till och med tagit mig tid för ett välbehövligt fotbad.

Älsklingen belönade mig med viltskavscanelloni till middag och marabouchoklad till efterrätt, Tack för det!

I morgon är det nyårsafton, vi hade tänkt fira ensamma hemma med mat och mys, men planerna blev ändrade när M´s faster bjöd in oss på middag hos dem. Å eftersom jag inte tänker lämna hunden ensam hemma, pga eventuella raketer och smällare, så blir det till att bada hund i morgon. Man kan ju inte gå på finmiddag utan att ha badat först, gäller såväl hund som matte :) Tror jag tänker ge mig på att försöka klippa klorna på odågan också, om jag lyckas återstår att se... senaste två gångerna har jag varit tvungen att ta honom till veterinären för just kloklippning. Är det hemskaste som finns enligt Billy. Men i morgon skall jag försöka vara en envis och tålmodig matte och inte ge upp...

Mattes älskade odåga!!!

Gissningar:

Jennie - flicka, 8 februari, 4100g, 51cm
Maria - pojke, 10 februari, 3580g, 52cm
Sanna - flicka, 14 februari, 4250g, 53 cm
Jenny - pojke, 16 februari, 3940g, 50cm

Bara att fortsätta gissa :)

Äntligen tillbaka till elektricitetens bekvämligheter.

Äntligen har vi fått strömmen tillbaka och med det internet :) Egentligen fick vi tillbaka den i förrgår men jag har varit upp ett dygn hos momma och moffa (mormor och morfar för er som inte förstod det) och hjälpt dem i strömlösheten... Verkligen inte lätt att vara gammal utan varken ström, värme eller vatten. Stackars moffa, som har alzheimers, förstod verkligen inte varför det inte hände ngt när han tryckte på lysknappen eller varför det inte gick att spola i toaletten. Men nu har även de ström igen och jag är åter hemma. Med tusen saker som jag måste försöka ta tag i här för att känna mig riktigt hemmastadd. Insåg även i morse att det faktiskt är fullt möjligt att Fis skulle kunna få för sig att komma när som helst utan att det egentligen skulle vara särskilt konstigt. Så det kanske är dags att börja göra iordning saker och ting så man inte står helt handfallen när det väl är dags.

Hörrni, jag vet att det är många fler som läser min blogg (statistiken skvallrar om att ni är en del), så kom igen och gissa på när Fis kommer ut...

Gissningar:
Sanna - flicka, 14 februari, 4250g, 53 cm
Jenny - pojke, 16februari, 3940g, 50cm



l

Strömlöst sen i går kväll, börjar bli less...

2011-12-26_15_20 (MMS)

Strömlöst sen i går kväll, börjar bli less på att sitta och mysa i soffan. Trodde jag inte var möjligt men det var det tydligen... Senaste prognosen lyder att vi får tillbaka strömmen i morgon runt lunch. Men man kanske ska lita lika mycket på den som den prognos som sa att vi skulle ha ström i dag vid lunch (?)


49 dagar kvar...

Börjar bli rätt nyfiken på vad som gömmer sig där inne.
Vad tror ni? flicka eller pojke?
Ni kan väl börja gissa på viken dag Fis kommer också :) BF är ju den 9 februari, men vilket datum tror ni att h*n föds?


Denna dagen blev en städdag :(

Ja säga vad man vill om städning, men det är fasiken inte kul. Fördelen med mig när det gäller städning är dock att när jag väl börjat vill jag göra det ordentligt. Och svärmor får säga vad hon vill, men hon var då inte nogrann när hon torkade av i köket. Men man kanske inte kan räkna med en flyttstädning när man tar över ett hus så som vi gjort (?). Nu är det iallafall rent (åtminstone utvändigt, mer hann jag inte idag). Nu kanske man inte ska visa hur smutsigt man har haft det, men jag gör det ändå ;) Ärlighet varar längst har jag hört...

Ser ni vilken halva av spisen jag skrubbat??




Belöningen kom till middagen, kanske det gottaste som finns när man är trött och hungrig. Stuvade mackaroner och stekt falukorv :)



Trött vovve efter bus ute i snön!

2011-12-20_12_01 (MMS)

Trött vovve efter bus ute i snön!


Bebben brås på sin far!

Ja, det är jag helt övertygad om efter kvällens aktivitet. Det är en retsam liten Fis där inne nämligen. Vrider och vänder på sig som en galning när mamma försöker koncentrera sig på annat, men så fort mamma lägger händerna på magen för att få känna rörelserna lite mer på riktigt blir det stilla, inte en tillstymmelse till rörelse då. När Mamma känner att magen rör sig något enormt och vill se rörelserna genom att lyfta på tröjan så blir det stilla för att så fort tröjan åker ner igen bli livligt. Och så har vi hållit på hela kvällen... En riktig liten retsticka, precis som sin far.

Nu ska mamman här försöka sova... jag vet redan nu hur bra det kommer gå... så fort sömnen börjar närma sig riktas en rejäl karatespark mot revbenet och mamsen är vaken igen...


Grådassigt ute, men vad gör det när snön g...

2011-12-19_11_03 (MMS)

Grådassigt ute, men vad gör det när snön gör landskapet vackert iallafall :)


Hej mitt vinterland...

Lite svårt att fånga busfröt på bild...


Passade på att hoppa upp i kälken också ;)

Tjohoo!!

Över en halvmeter snö!! Äntligen så är det vinter på riktigt. Nu skall jag och Billy ut på en kvällsprommis, finns risk för att det blir mer bus än rastning, men ibland måste man tänja på rutinerna lite ;)

Sabla mobilbatteri

Att det alltid är för lite batteri i mobilen för att knäppa kort, när man verkligen vill knäppa kort! :(

Här är så himla vackert! Det har kommit över en decimeter snö i natt. Var som att gå ut i ett sagolandskap när jag och Billy tog våran morgonrunda. B for runt som en galning, satte ner nosen i snön och bara plöjde på för att sedan titta upp på mig sådär busigt snöig som bara han kan... Lycklig hund helt enkelt!

Mindre kul att komma in dock, å inse att B har ett helt pärlband av små snöbollar i pälsen :/ Lat söndagsmorgon fick dock innebära att han själv fick ta hand om bollarna haha

4:e advent i dag! Ligger och slappar framför Nyhetsmorgon men skall snart ladda upp en riktig brakfrukost med bland annat skinksmörgås och oboy, mums!

Mindre än en vecka kvar till julafton...

Lördagsmys!

2011-12-17_19_39 (MMS)

Rätt trångt i soffan med två katter och en hund, men mysigt är det :)


Första riktiga skinksmörgåsen!

2011-12-17_17_16 (MMS)

Ja, då var julskinkan grilljerad och klar, samt tjuvsmakad på!


Blev bakning i dag igen.


Här förbereds det för "falsk potatiskaka" och kolakakor. Potatiskakan (som inte alls består av potatis) blev helt okej, riktigt god faktiskt. Men tyvärr brände jag första plåten kolakakor så det blev inte så många kakor kvar :( Men eftersom det är en av mina favvoritkakor så kan det tänkas att det blir fler en annan dag.

Efter min bakdag såg diskbänken ut så här... fyfan för att städa :(

Gårdagens Pepparkaksbak

Är man sambo med en Älgjägare så är ju älgpepparkakor ett måste..




Älgar, hästar och katter... men hund då? kändes orättvist mot Billy om han inte skulle bli avbildad som pepparkaka så jag fixade en vovvsing också ;)


Kanske det minsta (och fulaste) pepparkakshus jag någonsin gjort!

Soffmys.

2011-12-14_20_10 (MMS)

Soffmys.


hårboll?

2011-12-12_20_52 (MMS)

hårboll?


Lucia

Så där ja, nu har jag officiellt flyttat till Järvsö! Numera hälsingebo med andra ord.

Började mitt "nya" liv hemma i huset med att leka överambitiös hemmafru och stryka kökshandukar på förmiddagen :) Därefter har vi varit och hämtat ut tapeterna som vi beställt till "kontoret" samt köpt vitfärg till listerna i samma rum ( De är i dag blekgula = såååå snyggt, eller inte! ) Nu skall rummet bara tömmas på skräp så kan vi sätta igång. Ska bli så skönt att få åtminstone ett rum här som känns vårt och inte någon annans.

I går var första gången som katterna träffade hunden och tvärtom, gick ju sådär, men ändå bättre än vad jag bävat för. Billybus bryr sig inte nämnvärt om katterna mer än att han är lite nyfiken på dem och gärna vill nosa lite närmare på dem. Eva var lite skeptisk först men hennes nyfikenhet tog ganska snabbt över och hon går nu utan problem runt och nosar på honom, Adam däremot är en liten fegis och sätter sig på behörigt avstånd så högt upp han bara kan och bevakar den mycket konstiga hårbollen på håll. Positivt är ju att det varit mycket lugnt på galna kattrace det senaste dygnet :) Men lille Adam har det nog inte så lätt, stackarn... hoppas han vänjer sig snart.

Undrar vad jag skall hitta på för husmors-sysslor i morgon(?) Funderar på att baka pepparkakor... kommer ju inte bli så mycket julbak i år, eller har inte blivit, för de flesta är väl klar med sådant för länge sen. Jag saknade lussekatterna i dag dock, lucia utan varken lussekatter eller luciatåg är ju ingen riktig lucia :( Tänkte köpa lussekatter på ica när vi var där i dag, men lussekatter med pärlsocker på föll mig inte i smaken. Hmm... kanske måsta baka lussekatter ändå, för nu blev jag sugen... på riktiga lussekatter alltså, utan pärlsocker!

60 dagar till BF

Skönt att ha december, tiden bara rusar i väg. Nästan att det går lite för fort. Men nu börjar man kanske kunna se slutet närma sig på denna graviditet.

I dag har jag lekt snickare eller hemmafixare kanske är ett mer passande ord. Eftersom jag ansåg att det skulle bli på tok för dyrt ekonomiskt att köpa en klös och klätterställning till katterna så har jag i dag byggt en själv. Är så gott som klar, bara lite småfix kvar, Uppdaterar med bild sen. Men attans vad jag ändå får betala dyrt för den. Bara att inse att kroppen inte riktigt klarar av samma saker som innan. Är helt slut i ryggen och höfterna skall vi inte ens prata om. Dessutom värker händerna som tusan just nu, speciellt höger som hållit i häftpistolen. Har väl använt mig av muskler i handen som jag annars inte använder i så stor utsträckning, men jag är dessutom alldeles svullen i hela handen. Mina prinskorvar till fingrar har blivit extra feta om man säger så...

I morgon skall jag på sista mötet hos barnmorskan här i S-viken och på torsdag det första med barnmorskan i Ljusdahl. Kan ju bli intressant :)


Sista arbetsdagen avklarad

Gissa om det är skönt(?)

Fast lite sorgset också... nu skall jag troligen aldrig mer jobba på samma jobb igen, med samma kollegeor osv. Känns ju rätt konstigt måste jag säga med tanke på att jag har hängt med sen vi öppnade butiken för över 8 år sen... Har inte riktigt sjunkit in än.


Snart så...

Ledig i två dagar nu, sen en jobbdag, sen ledig i drygt ett år... Haha kan inte riktigt fatta det själv!
Nu kanske man inte riktigt kan kalla sig ledig med ett litet barn att sköta, men ändå... jag är ledig från jobbet!

Hmm...undrar hur det kommer kännas på lördagkväll när jag låser dörren på jobbet, kommer jag vara lycklig eller sorgsen?

haha vad skoj detta var...

Suttit och lekt på denna sida ett tag och tittat hur mitt och älsklingens barn skulle kunna se ut, haha ska bli intressant om det överhuvudtaget är det minsta likt när h*n väl tittar ut. Knappast, men kul är det ändå...

Om det blir en flicka kan det tänkas att hon kommer se ut så här :)


Eller så här:)


Blir det en pojk kan han möjligen komma att se ut så här:)


Eller så här:)


Rätt så söta ändå, HAHA


Middagstips!

2011-12-05_17_05 (MMS)

I dag har Älsklingen gjort currygryta och ris, otroligt gott!! Ingredienser i grytan: Fläskkött, zucchini, gul paprika, äpple, lök, vitlök, curry, mango-chutney, creme fraiche, lite grädde, en skvätt vinäger, chili, salt och peppar. Mums kan jag lova!


Graviditetsstatus

Jag håller på att spricka... helt ärligt alltså. Huden är så spänd över magen att det är ett mirakel att jag inte har mer bristningar. Dessutom börjar jag bli mer och mer övertygad om att det är en utomjording, som placerats i min kropp för kläckning, istället för en människobäbis. För ibland rör sig magen oroväckande mycket och det känns nästan som om det som befinner sig där inne försöker ta sig ut genom huden HAHA...

Detta sker dock bara kvällstid för annars så är det en väldigt lugn bäbis (utomjording) jag har i magen. Det som dock är lite jobbig under dagarna är alla sammandragningar. Ibland drar magen ihop sig så pass att jag har riktigt svårt att stå rak-lång. Jag måste liksom kura ihop mig för att det inte ska göra för ont. Dessutom funderar jag på om h*n ligger på tvären, för när magen drar ihop sig så där mycket, så får jag liksom som en hård "limpa" tvärs över magen. fast flest sparkar känner jag högt upp i magen, precis under brösten ungefär, så skulle vara intressant att veta exakt hur h*n ligger.

Jag har börjat sova väldigt oroligt också, har svårt att hitta ngn skön sovställning och vaknar mest hela tiden och måste då oftast ta en sväng till toan :( Men trött är jag konstant! Så jag har inga svårigheter att somna egentligen, bara det att jag vaknar igen efter bara en liten stund.

Annars så ska jag inte klaga. Så länge jag håller mig lugn går det bra, är jag däremot uppe och ränner en massa så får jag ont i rygg och höfter. Men jag har bara tre arbetsdagar kvar nu, innan jag får gå hem med gravidpenning, så snart blir det lugn och skönt mest hela tiden.

KÄRLEK

Sitter och myser framför TV:n och Så Mycket Bättre.  Jag och älsklingen!


Försökte mig på att ta ett "Mor och Far" foto till lill*ns första bok, men tror jag får jobba lite mer på det hela om jag ska bli helt nöjd :)

SAIK:are

Svärmor köpte en lott i ett lotteri till mig på julmarknaden. Tackar tänkte jag... ända tills jag insåg att lotteriet gick ut på att stödja Bollnäs bandy... Haha bra present till en Sandvikare liksom!

Blev inte så mycket inhandlat på julmarknaden annars... Vi kom hem med två små tyghjärtan till julgranen och en Julkärve till fåglarna. Svärmor köpte en julkrans till ytterdörren.


Får pryda lillfönstret i köket så länge, i väntan på granen.


Ledig helg!

I dag blir det julmarknad i Glössbo med älsklingen och svärmor. Skulle vilja köpa en massa julfint, men känns som om jag får nöja mig med att julpynta köket i år. Vi har ju inte ett enda rum iordning ännu, så det är bara onödigt att köpa på sig en massa som sen ändå kanske inte kommer användas för att det inte "passar in".

Dessutom har vi ju huligankatterna som river ner allt nytt som kommer upp, även om de faktiskt blivit liiite bättre. Nu har iallafall julstjärnorna fått vara i fred ett tag ;) (kan ju bero på att jag återigen fullständigt dränkt dem i antibit och fyllt krukorna med mandarinskal)

Vi har hur som helst lånat hem några tapetkataloger för att välja tapeter till blivande "kontoret". Kontoret är nämligen det rum vi tänker börja med att rusta. Kanske kan tyckas att vi börjar i fel ände, men utan fungerande kontor kommer jag aldrig bli klar med skolan. Dessutom så har vi, eller rättare sagt jag, ett flertal flyttkartonger med endast kontorsmaterial och böcker. Blir lätt så när man först har arktektur och teckning som intresse samt utbildat sig till lärare haha, blir rätt så många böcker, block, linjaler och pennor då ;)

Oj, nu är älsklingen påklädd och redo att åka... och jag? Jag ligger i mjukisbyxor fortfarande, bäst att snabba på innan han blir irriterad på riktigt ;)

75% av graviditeten avklarad, 25% kvar...

Ja nedräkningen fortsätter, 70 dagar kvar till BF! Nu börjar det gå undan känns det som, kan inte riktigt fatta att det bara är 10 veckor kvar... å tänk om Fisen tänker komma tidigare...shit! Är jag (vi) verkligen redo?

Är det nu jag skall börja fasa för förlossningen? har i ärlighetens namn inte tänkt så mycket på den ännu, men man kanske borde förbereda sig lite och läsa på, men samtidigt, kvinnor har fött barn i alla tider, borde väl inte vara så svårt, eller?

RSS 2.0