Glömde bilden...

2011-11-28_19_16 (MMS)

Glömde bilden...


Hur kan två så söta gullkissar, vara sådan...

Hur kan två så söta gullkissar, vara sådana marodörer? De fullständigt dödar all adventsstämning jag försöker bringa här hemma. Eller vad sägs om: Att använda ljusstakarna som slalompinnar och sedan välta dem. Att dra, bita och trassla in sig i varenda sladd, vilket också medför att ljusstakarna + en och annan blomkruka faller till golvet. Att hoppa efter och försöka dra ner varenda liten pryl som kan tänkas föreställa ngn form av julpynt. Att käka upp alla blommor som placeras i fönstren, även de giftiga julstjärnor som matte till och med sprayat med illasmakande antibitspray. (som funkar toppen på häst och hund men uppenbarligen inte på katter) Hmm har jag glömt något... Jo det är tydligen gott att äta mossa och gnaga på ljus också.


Sådär ja... Nu har även jag adventspyntat!

2011-11-28_18_56 (MMS)

Sådär ja... Nu har även jag adventspyntat!


Hmm...

Nu skriver jag ett inlägg utan att egentligen tänka efter före och vet inte riktigt om jag tycker att det passar på "min" blogg, men jag gör det iallafall... impulsiv som jag är!

Pratade om barn i allmänhet med en kompis här om dagen och vi kom in på olika metoder som folk gemen använder sig av i både uppfostringssyfte och vid tex läggningsdags. Peronligen har jag inte tänkt så mycket på det här med olika metoder och är definitivt inte inläst på ämnet så jag vill absolut inte påstå att jag vet riktigt vad jag skriver om. Men hur som helst så dök namnet Anna Wahlgren upp. En människa jag inte hade en aning om att hon existerade, men min kompis berättade lite om hennes "metoder" och de lät ju inte helt sunda. Nåja jag tänkte inte mer på det då, men så nu när jag sitter vid datorn för att jag inte kan somna och surfar runt på olika bäbissidor på nätet så trillade jag över en debatt om just denna Anna Wahlgren. Lat som jag är orkade jag inte läsa hela debatten men jag surfade in på en länk som tydligen skulle visa filmsnuttar på metoderna. Länken visade sig leda till benämnda människas egna hemsida där hon lagt upp små filmklipp på "sina" metoder. Jag tittade igenom klippen och stängde sedan ner sidan. Ville liksom varken läsa eller se mer av denna människa. 

Hon är ett skämt va? För hon kan väl inte vara på riktigt? Det kan väl inte vara någon där ute som kan titta på dessa filmklipp och tänka; Wow... det där är ju precis så som jag vill behandla mitt barn.

Jag tänkte iallafall inte det. 

Men alltså allvarligt talat... hon är väl ett sjukt skämt?

Vecka 30

2011-11-25_00_06 (MMS)

Gick in i vecka 30 i dag (29+0)


Det finns en gud!

Jag har fått min ansökan om gravidpenning, eller havandeskapspenning som det också heter, beviljad! Viket betyder att jag kan sluta jobba den 10 december.

Som jag har längtat!

Nu skall jag bara kämpa och stå ut de få dagar som är kvar. I morgon skall jag ringa chefen och berätta nyheten, tror dock inte att hon kommer bli lika glad och känna samma lättnad som jag gör ;)

Ska bli så skönt att låta kroppen vila från allt stående som mitt jobb innebär. Förhoppningsvis kommer jag då slippa värk och smärta. Men det bästa av allt är ändå att jag kommer kunna flytta upp till älskingen :)


Nedräkningen fortsätter. Dag 200, vilket i...

Nedräkningen fortsätter. Dag 200, vilket innebär att det "bara" är 80 dagar till BF :)


Blir en stor loppis i sommar!

Efter en hel dag med att packa upp flyttkartonger och vela och välja vad som ska vara kvar och vad vi klarar oss utan så måste vi inse att det blir till att hålla en stor loppis till sommaren. För trots att vi har ett stort hus så har vi inte plats med allt.

I dag har jag verkligen flyttat runt sakerna i köksskåpen för att försöka trycka in så mycket som möjligt. Jag har fyllt alla köksskåp + en hel skänk med porslin och andra köksredskap men har fortfarande saker som jag ska försöka hitta platser till. Jag måste verkligen försöka inse att jag måste skiljas från vissa saker som jag helst av allt skulle vilja ha kvar. Att det ska vara så svårt!

Tyvärr så måste jag även inse att jag måste börja ta det lite lugnare, för nu på eftermiddagen har jag haft sammandragningar som varit aningen starkare än normalt och efter en stunds vila så märkte jag (när jag försökte ta mig ner för trappan) att även höfterna tagit stryk av mitt sjåande i dag. Måtte försäkringskassan låta mig gå hem snart.

Appropå försäkringskassan så hade de ringt "och hört sig för" på jobbet i dag huruvida mitt jobb innebar tunga lyft eller ej osv. Tur man har en chef som inte förmildrar omständigheterna för att få behålla mig så länge som möjligt, utan hon hade sagt som det är, att jobbet faktiskt ÄR rätt så fysiskt ansträngande. Så nu är det bara att hålla tummarna att de är snälla mot mig och godkänner min ansökan om gravidpenning :)


Adam och Eva

Storfis och lillfis, Filbunken och bråkis kära barn har många namn :) Älskade katter!!
Nu ser man storleks skillnaden ganska bra också... tänk att vi tyckte Adam var i minsta laget när vi hämtade honom, men Eva är ju pytteliten i jämförelse. Adam är förvisso ca två veckor äldre och har ätit upp sig en hel del sen han kom hit, men Eva känns ändå som en liten plutt i jämförelse :)


poff poff

Här har man gått och trott att det bara är magen som växer... men tyvärr så måste jag inse att min bakdel har fått en rejäl ökning i omfånget den med. För trosorna täcker bara halva arslet numera! Eller kan man skylla på att trosorna krymt i tvätten(?) För inte kan det väl vara sant att jag har ökat en rumpstorlek? (...eller två)

Agda 97.

Aaajj vad ont jag har i höften/ryggen/rumpan!!

Kände av det i går kväll och gick och la mig tidigt för att vila ordentligt. Men i morse gjorde det fortfarande ont och det har bara blivit värre under dagen. Nu kan jag knappt stödja på vänster ben, hugger till i skinkan som om någon stack mig med en j-vla kniv och vred om. Gör så förbannat ont. Något bättre om jag går på tå med vänster foten, men det gör ändå ont.

Ringde sjukvårdsrådgivningen och de tyckte jag skulle ringa bm och be om ett gravidbälte och om remiss på akupunktur så ska ringa i morgon. De sa även att om jag kände minsta lilla smärta upp mot magen skulle jag ringa förlossningen, kändes lätt skrämmande måste jag säga. Jag har ju små sammandragningar hela tiden, men trodde det var fullt normalt. Nåja ska inte jaga upp mig i onödan... vi börjar med gravidbälte så får vi se om det hjälper.

Frågan är bara hur fasiken jag ska klara av att jobba 10h i morgon (?)

Trötta kissemissar...

...efter att ha levt om bland flyttkartonger och sysselsatt sig med dagens favvoritlek, hänga och klänga i gardinerna! (till mattes förtret)



Utan TV

Vi är utan tv tills på torsdag, å jisses vad mycket man får gjort när man inte har någon dumburk att kolla på. Vi har både plockat ur en hel del flyttkartonger, flyttat om i köksskåpen och fyllt lite drygt en flyttkartong med saker som skall sparas till sommarens loppis, å allt detta bara under eftermiddagen, Nu känns det som vi är färdiga för sängen, men klockan är ju bara strax efter nitton, så vi får väl helt enkelt ta och tömma några kartonger till...


Ingen Adam utan sin Eva

I morse tog jag "omvägen" förbi Borlänge på min väg upp till Järvsö. I Borlänge hämtade jag nedan söta lilla donna, med betoning på liten! Adam måste ju få en kompis att leka av sig lite på, då vi inte riktigt klarar av att sysselsätta honom. Så nu har Adam fått sin Eva. Visst är hon söt?



Lillfjanten tyckte dock inte alls om att åka bil... första timmen satt hon och skrek konstant, sen satt hon och såg illamående ut i ett par mil innan hon inte längre kunde hålla sig utan både kräktes, bajsade och kissade i buren. Inte helt lätt att vara åksjuk på första bilfärden. Stackars liten!!

Det har dock varit full-rulle hela eftermiddagen med massor av lek och jagandes fram och tillbaka. Så nog trivs de ihop våra två små kissar. Just nu tar de dock en pause. Adam ligger som vanligt på mina fötter och sover, medans lillfjant har krypit in under soffan för att vila. Blir intressant att se vart hon tänker ligga i natt och hur lång tid det tar innan hon är lika kelig som Adam är. Adam ligger ju med oss i sängen, gärna vid älsklingens fötter. (vad är det egentligen med katter och fötter?)


Riktiga vänner!

I dag har jag varit och hälsat på en vän som jag inte umgåtts med på flera år. Inte för att vi varit ovänner eller ngt liknande, utan vi fick bara, helt enkelt, lite olika liv ett tag. Men man vet att det är en vän för livet när man trots flera år ifrån varandra ändå kan umgås som om vi sågs i går. Älskade Emma! hoppas det inte dröjer lika länge till nästa ggn.

Vi passade även på att plocka fram lite av hennes söners gamla babysaker som jag fick köpa för en billig penning. TUSEN TACK!!

Så nu kan jag bland annat bocka av både bärsele och skötbordsunderlägg :) och massa annat!

Speciellt datum?

Ja nog är det ett speciellt datum i dag allt, men det enda som detta datum får mig att tänka på är att det var runt detta datum som vi hade bf på vår första graviditet, som slutade i missfall. Inte för att jag direkt misströstar för ärligt talat så är vi så otroligt lyckligt lottade att vi blev gravida så fort igen. Å det känns jättekonstigt att tänka att vi skulle vara i den situationen nu att det var dags att föda. Så ingen sorg i dag, men ändå en påminnelse om vad som skulle kunna ha varit.


GUD vad jag saknar denna lilla filur just ...

2011-11-06_19_06 (MMS)

GUD vad jag saknar denna lilla filur just nu... Jag vill till Järvsö!!!


Tredje trimestern :)

Nu är vi inne på sista tredjedelen av denna graviditet, Tjohoo!!! 90 dagar kvar till BF!

Tack Sanna och Fia!!

Fick en hel påse med barnkläder av bästa Sanna i dag, tusen tack!!!

Supergulliga Fia som varit i England på semester hade där köpt bedårande tofflor och strumpor till fis, tusen tack även till dig!

Vad har jag gjort för att förtjäna så goda vänner som er? Love you!


Orkar snart inte mer...

En dag med 10,5 timmars jobb, extrem halsbränna och konstanta sammandragningar och jag är helt slut :( Måtte försäkringskassan godkänna min ansökan om gravidpenning. Jag orkar inte jobba mer... känner mig tung som en elefant som har skor av bly. Tröttare än tröttast och så sjukt trött på att jobba helt enkelt. Sista timmarna i dag hade jag dessutom väldigt ont i nedre delan av kroppen. I höfterna och i fötterna.

Man kanske inte har rätt till att klaga när man inte lider av någon extremt jobbig foglossning, andra har det säkert värre, men jag känner dock av den och min ischias blir ju inte direkt bättre. Att det sedan känns som om min kropp inte riktigt orkar med att hålla upp magen utan som om den liksom håller på att "ramla ur" mitt bäcken gör ju inte saken bättre. Har kommit på mig själv flera ggr idag med att hålla en hand som stöd under magen. Normalt?

Ligger och myser med gokatten!

2011-11-07_20_00 (MMS)

Ligger och myser med gokatten!


Uppdaterar inköpslistan...

Hittills har vi detta:
*Diverse kläder (tror vi har så vi klarar oss första tiden kanske ngn mer pyjamas bara, men jag har säkert glömt ngt viktigt)
*Barnvagn.
*Lättare overall för första tiden.
*Skötbord (Tusen tack Sanna)
*Troligtvis en spjälsäng med madrass
*Fårskinn
*2st AmningsBH:ar + en amningstopp
*Dregelskydd

Saker vi nog tänkt köpa:
*Täcke + kudde till spjälsäng
*Örngott, lakan och påslakan till spjälsäng (x2)
*Bilbarnstol eller babyskydd som det tydligen kallas. (skall eventuellt hyras genom försäkringsbolaget)
*Skötbädd till skötbordet
*Badbalja
*Tvättlappar
*Blöjor
*Nappar
*Nappflaskor (om inte amningen skulle funka)
*Ersättning (som ovan)
*Spjälsängsskydd
*Amningsinlägg
*Barnolja
*Stjärtsalva
*Plastad frotté

Saker jag skulle vilja ha om ekonomin går med på det (önskas i julklapp):
*Babysitter
*Bärsele
*Andningslarm
*Öron febertermometer
*Baby vakt
*Bröstpump
*babygym


Saker jag håller på att sy/sticka/virka:
*babyfilt
*Mössa

Saker som jag hoppas att min kära mor kan sy/sticka/virka åt oss:
*Raggsockor
*åkpåse till liggvagn (vet att hon börjat)
*Diverse koftor och dyl.

Vad har vi glömt???

Känns som ekonomin kommer få sig en törn...

Sötaste missen!

2011-11-06_19_06 (MMS)

Sötaste missen!


R.I.P tävlingshästen Hickstead :´(


Väldigt otäcka bilder man fick se på svt i dag, när Hickstead efter sin runda inne på banan bara föll ihop under sin ryttare. Troligtvis pga ngt stort brustet blodkärl eller hjärtattack. Fy, man blir rätt skakad som hästägare av detta. Det är inte särskilt svårt att sätta sig in i hur detta känns för alla som är inblandade i hästen. Fruktansvärt!

Vi har fått en ny familjemedlem :)

Äntligen har jag fått min gråa lilla misse :) Får jag lov att presentera Adam!! (Observera hans otroligt söta prickar på nosen)

Under bilfärden hem tog han det lugnt och vilade en stund...


...väl hemma, sprang han ut ur buren och började leva rövare direkt... lillgangstern!


Efter en hel eftermiddag med upptäcksfärder och mycket lek blir även en liten gangster trött :)

Vad måste man ha innan Fis kommer?

Sitter och funderar på vad vi har kvar att införskaffa som vi liksom måste ha innan Fis tittar ut. Hjälp tack! För annars skulle jag kunna stå där dagen med stort D utan att ens ha handlat hem en endaste blöja eller liknande. Appropå blöjor... hur tidigt efter att man kommit hem kommer man känna sig trygg nog att ta sig till en affär?

Hittills har vi detta:
*Diverse kläder (tror vi har så vi klarar oss första tiden kanske ngn mer pyjamas bara, men jag har säkert glömt ngt viktigt)
*Barnvagn.
*Lättare overall för första tiden.
*Skötbord (Tusen tack Sanna)
*Troligtvis en spjälsäng med madrass
*Fårskinn
*2st AmningsBH:ar + en amningstopp
*Dregelskydd

Saker vi nog tänkt köpa:
*Täcke + kudde till spjälsäng
*Örngott, lakan och påslakan till spjälsäng (hur många måste man ha?)
*Bilbarnstol eller babyskydd som det tydligen kallas. (skall eventuellt hyras genom försäkringsbolaget)
*Skötbädd till skötbordet
*Badbalja
*Tvättlappar
*Blöjor
*Nappar
*Nappflaskor (om inte amningen skulle funka)

Saker jag skulle vilja ha om ekonomin går med på det (önskas i julklapp):
*Babysitter
*Bärsele
*Andningslarm
*Öron febertermometer

Saker jag håller på att sy/sticka/virka:
*babyfilt
*Mössa

Saker som jag hoppas att min kära mor kan sy/sticka/virka åt oss:
*Raggsockor
*åkpåse till liggvagn (vet att hon börjat)
*Diverse koftor och dyl.

Vad har vi glömt???


99 = nere på tvåsiffrigt!

Känns som någon form av milstolpe eller liknande... Nu är det mindre än 100dagar kvar till BF (fast troligtvis så stämmer det ju inte alls). Jag hoppas faktiskt på att Fis ska trivas så pass bra där inne i magen att h*n stannar kvar till efter löningen i februari :) haha... jag tänker på framtiden, med presentinköp, kalaskostnader osv under en av årets fattigaste månader. Men blir nog bra när än fis tänker titta ut :)

Rubens baby

Dockor som ger mig ännu större "måste ha begär" än Ikeas dockor är dessa från Rubens barn. De heter Rubens baby och finns i sex olika varianter. Tre olika hudfärger och med synliga kön. Det är just detta med att dockor ofta är könlösa men framställs allt som oftast som flickor, som är en av anledningarna till att jag vill ha dessa. Att de sedan är urgulliga och mjuka, samt tvättbara gör ju inte saken sämre. De är dock rätt så dyra. Kostar närmare 500kr/st.



Nu är det jul igen (snart)

Köpt lite nya juldekorationer till huset, billigt och bra på Rusta. Tanken är att jag skall ha de små lycktorna i vardagsrummet ställda i en liten grupp. ljusstaken och det hängande hjärtat vill jag så småningom ha i vårt matrum. men eftersom jag tvekar på att vi kommer att ha ngt matrum denna jul så kommer de också att placeras i vardagsrummet. Ett vardagsrum jag hoppas att vi kommer att ha till jul, vill säga :)


Nu börjar nedräkningen på allvar!

Idag är det exakt 100 dagar till beräknad födelse :)

100 dagar av längtan, nyfikenhet, nervositet, förväntan och lätt förtvivlan över vad vi är på väg att ge oss in i.

100 dagar kvar att förbereda sig på...


Håller tummarna...


"Jag tävlar hos ENDENISE om 500kr på IoB-butiken. Tävla HÄR du med"

RSS 2.0